ΑΠΘ: Συνεχίζουν την απεργία

Τη συνέχιση της απεργίας τους και της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποφάσισαν σήμερα οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ιδρύματος στη γενική τους συνέλευση.

Την πρόταση αυτή υπερψήφισε η πλειοψηφία των εργολαβικών υπαλλήλων που συγκεντρώθηκαν, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του πρυτανικού συμβουλίου για περικοπές των μισθών τους (στα 586 ευρώ μικτά για τους άγαμους με τρία χρόνια προϋπηρεσία), προκειμένου να συνεχιστούν οι συμβάσεις χωρίς μειώσεις προσωπικού, θίγουν ουσιαστικά εργασιακά τους ζητήματα.

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «όλες οι προσπάθειες συναινετικής λύσης έχουν προσκρούσει στην αδιαλλαξία των εργαζομένων στις εργολαβίες, οι οποίοι επιμένουν να μην κατανοούν ούτε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ούτε τη δυσχερή θέση στην οποία οδηγούν το ΑΠΘ».

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι οι οποίοι απεργούν για 41η μέρα, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, σε συνεργασία και με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ