ΑΠΘ: Νέα κατάληψη μετά την πρωινή αστυνομική έφοδο και τις 15 συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στο Χημικό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η κατάληψη έγινε στην κοσμητεία της σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Πανεπιστημίου και με κείμενο που δημοσιεύτηκε στη συνέχεια, έγινε κάλεσμα για “συγκέντρωση στήριξης” μπροστά από το κτίριο.

Η αστυνομική έφοδος για την εκκένωση της κατάληψης στο Χημικό

Το πρωί της Τετάρτης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης που λάμβανε χώρα σε αίθουσα του Χημικού στο ΑΠΘ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από τις 10 Ιανουαρίου. Κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ., ένας καταληψίας ψέκασε τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ κατά την έρευνα που έγινε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια, 2 μοτορόλες, πλήθος τούβλων – πετρών και 3 πυροσβεστήρες.

κατάληψη ΑΠΘ

κατάληψη ΑΠΘ

κατάληψη ΑΠΘ

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ