ΑΠΘ: Καταγγελία καθηγήτριας για ομηρία στο γραφείο της – Τι λένε οι φοιτητές

Kαταγγελία ότι κρατήθηκε όμηρος  στο γραφείο της από φοιτητές, έκανε καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), όπως γράφει το thesstoday.gr .

Θεσσαλονίκη: Ναζιστικά και τρανσφοβικά συνθήματα στους τοίχους του ΑΠΘ – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε άλλος καθηγητής, συνάδελφός της, επειδή το ποσοστό απόρριψης στο μάθημά της έφτασε στο 25%, ομάδα φοιτητών την κράτησε για δύο ώρες στο γραφείο, παρά τη θέλησή της. Στη διάρκεια αυτής της κράτησης οι φοιτητές την «στόλιζαν» και την απειλούσαν.

Ωστόσο οι φοιτητές παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή. «Η καθηγήτρια σε μάθημα τελευταίου έτους είχε ανακοινώσει διαφορετικό τρόπο εξέτασης από αυτόν που έκανε. Συγκεκριμένα, έβαλε αρνητική βαθμολόγηση, κάτι που σημαίνει ότι η βάση από το 5 ανεβαίνει στο 6.5, ανέφεραν οι φοιτητές και σημείωσαν ότι δεν ήταν σχετικά προετοιμασμένοι, με αποτέλεσμα να κοπούν 85 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι χρωστάνε μόνο αυτό το μάθημα.

Μας ειρωνεύτηκε

Πάντα σύμφωνα με τους φοιτητές, το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η λήψη του πτυχίου τους», ανέφερε το μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Ψυχολογίας, Ανάστασης Παπαστογιανούδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο φοιτητικός σύλλογος έκανε γενική συνέλευση και μεταξύ άλλων πήρε την απόφαση για κινητοποίηση στο γραφείο της καθηγήτριας, τις ώρες της εργασίας της.
Όπως είπε , στη διάρκεια της κινητοποίησης τέθηκε το αίτημα να γίνει αναβαθμολόγηση χωρίς την αλλαγή, αλλά η καθηγήτρια ήταν ειρωνική και προσβλητική λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “δεν μας κόβει” και ενώ δεν είχε κανένα επιχείρημα και «συνέχισε να παραμένει ανένδοτη».

Στη συνέχεια όπως επισημαίνει ο νεαρός φοιτητής, «ο Σύλλογος αποχώρησε στη λήξη των ωραρίων εργασίας και η καθηγήτρια έκτοτε ισχυρίστηκε ότι κρατήθηκε όμηρος από τους φοιτητές λέγοντας ψέματα και καλώντας και τους υπόλοιπους καθηγητές να πάρουν μια απαράδεκτη απόφαση η οποία κατονομάζει συνολικά τις κινητοποιήσεις ως εκφοβιστικές ενέργειες».

ΑΠΘ: Καταγγελία φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση στο μπάνιο των εστιών

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Φοιτητικός Σύλλογος από την αρχή της χρονιάς έχει διεκδικήσει να μη κάθονται οι φοιτητές σε πατώματα, αλλά σε έδρανα, να καταργηθεί το όριο δήλωσης μαθημάτων που μας αναγκάζει να παρατείνουμε τη φοίτησή μας, να έχουμε πρακτική άσκηση με βασικό μισθό και ασφάλιση. Αιτήματα τα οποία βρίσκουν αντίθετο το σύνολο των καθηγητών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ