Αποστολή στο Ισραήλ: Σκληρές μάχες στη Γάζα – Νεκρός Ισραηλινός διοικητής – Βίντεο

Ισραηλινός Διοικητής Τάγματος που επιχειρεί μέσα στη Γάζα έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών με τρομοκράτες της Χαμάς. Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες προς το νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Ο Διοικητής του 53ου Τάγματος, υπολοχαγός Σαλμάν Χαμπάκα, έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός – IDF, κατά τη διάρκεια μάχης με τρομοκράτες της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Στρατιώτες από το 13ο τάγμα της Ταξιαρχίας Golani προχώρησαν σε σκληρές μάχες εναντίον των τρομοκρατικών πυρήνων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες μέλη της Χαμάς εκτόξευσαν αντιαρματικά βλήματα, πέταξαν εκρηκτικά και επιτέθηκαν στους στρατιώτες. Ο υπολοχαγός Habaka ήταν φίλος του Διοικητή του 13ου Τάγματος, υπολοχαγού Tomer, και πολέμησε μαζί του σε σκληρές μάχες. Το βράδυ της Τετάρτης, αφού πολέμησε σε μάχη με στρατιώτες του 13ου Τάγματος, ο Διοικητής του 53ου Τάγματος σκοτώθηκε στη μάχη.

Ο Διοικητής του 53ου Τάγματος, υπολοχαγός Σαλμάν Χαμπάκα:

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν σταμάτησαν να ηχούν οι σειρήνες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, με την Σντερότ, το Ασκελόν, την Ασντόντ, και τα προάστια του Τελ Αβίβ να δέχονται επιθέσεις με δεκάδες ρουκέτες από την Γάζα.

Νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν υποδομές τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονται στην οροφή ενός κτιρίου και σε παρακείμενο φρεάτιο σήραγγας. Οι πληροφορίες για την τρομοκρατική υποδομή και το φρεάτιο λήφθηκαν μέσω ανακρίσεων του ISA και μέσω των χερσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, έπειτα από πληροφορίες IDF και ISA, και τον εντοπισμό πυροβολισμών από την περιοχή, οι χερσαίες δυνάμεις στην Γάζα έπληξαν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, εξουδετερώνοντας μέλη της Χαμάς. Ένα φρεάτιο υπογείου τούνελ της οργάνωσης εντοπίστηκε από τα στρατεύματα, μαζί με υλικά πληροφοριών και όπλα.

Φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα όπλα: 

Φωτογραφίες της δραστηριότητας: 

Bίντεο με επίγειες δραστηριότητες στη Λωρίδα της Γάζας:

Bίντεο από τα χτυπήματα των IDF: 

«Η Χαμάς θα εξαφανιστεί»

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Η [τρομοκρατική] οργάνωση Χαμάς δεν έχει σύνορα – οι πολίτες του Ισραήλ το είδαν από πρώτο χέρι στις 7 Οκτωβρίου όταν είδαν τις δολοφονίες, την κακοποίηση, τη βαναυσότητα, τον βιασμό, τις απαγωγές και άλλες φρικαλεότητες που διεξήγαγαν οι τρομοκράτες. Η ηγεσία της Χαμάς είναι υπεύθυνη γι’ αυτό και θα τους προσεγγίσουμε. Θα φτάσουμε στον Yahya Sinwar και θα τον εξαλείψουμε», είπε ο Gallant.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μπορώ να σας πω ότι 12 διοικητές τάγματος της Χαμάς έχουν ήδη εξαλειφθεί. Θα φτάσουμε σε όλους, στην αλυσίδα διοίκησης και στους τρομοκράτες στο πεδίο».

«Ένα πράγμα μπορώ να πω στους πολίτες του Ισραήλ – στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς στη Γάζα, δεν θα υπάρχει απειλή για την ασφάλεια από τη Λωρίδα της Γάζας για το Ισραήλ και το Ισραήλ θα έχει πλήρη ελευθερία δράσης. να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες ασφαλείας χρειάζεται εναντίον οποιουδήποτε [μας απειλεί]».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ