Αποφυλακίζεται ο Στέφανος Ξενάκης: Οι δικηγόροι του πλήρωσαν 23.000 ευρώ

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός των επόμενων ωρών ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας για να εκτίσει τη ποινή του, έκανε δοσοποίηση, δηλαδή μετατροπή της φυλάκισης σε χρηματική ποινή, ποσό το οποίο θα καταβάλει σε δόσεις.

Οι δικηγόροι του κατέβαλαν 23.000 ευρώ και έτσι αναμένεται μέσα στην ημέρα ο 56χρονος συγγραφέας να αφεθεί ελεύθερος.

Ο γνωστός συγγραφέας και επιχειρηματίας Στέφανος Ξενάκης συνελήφθη στη Βούλα το πρωί της Δευτέρας  6 Μαρτίου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 16 καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και χρέη προς το Δημόσιο.

Ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ως εκπρόσωπος εταιρείας μάρκετινγκ και διαφήμισης φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο. Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από σχετική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι από τις 16 καταδικαστικές αποφάσεις, η μία επιβάλλει ποινή φυλάκισης 1 έτους και οι υπόλοιπες 15 ποινή φυλάκισης 95 μηνών στο σύνολό τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ