Από άνοιξη…χειμώνας: Χιόνι σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Λάρισα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, σήμερα φαίνεται να σημειώθηκε ένα ”πισωγύρισμα”, καθώς οι κάτοικοι πολλών ορεινών περιοχών της χώρας μας με έκπληξη αντίκρισαν λευκές νιφάδες χιονιού.

Συγκεκριμένα, ενώ στη Λάρισα χθες ο καιρός ήταν απολύτως ανοιξιάτικος, σήμερα το σκηνικό είναι άκρως χειμωνιάτικο, με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το larissanet.gr, το πρωί της Πέμπτης χιόνισε στο Λιβάδι Ελασσόνας αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας.

Παράλληλα, από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει σε όλο τον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Συγκεκριμένα, υπάρχει σημαντική χιονόστρωση στο Περτούλι, ενώ το χιόνι έφτασε μέχρι τα ριζά του Κόζιακα, όπως η περιοχή της Ρόκας, πάνω απ’ τον Ξηρόλαμπο Μεγάρχης.

Στο μεταξύ, στο κέντρο των Τρικάλων βρέχει κατά διαστήματα ενώ η θερμοκρασία φτάνει έως τους 9°C.

Νιφάδες χιονιού είδαν το πρωί της Πέμπτης και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Θεσσαλονίκης. Αν και η χιονόπτωση δεν ήταν έντονη, οι πολίτες αιφνιδιάστηκαν με αυτήν την απότομη αλλαγή του καιρού καθώς στη χώρα μας δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε χιονοπτώσεις τον Απρίλιο.

Πηγή πληροφοριών: larissanet.gr, thestival.gr, trikalavoice.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ