Απεργία την Πέμπτη: Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Στάση εργασίας στο Τραμ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη. Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, μετά από πολύωρη σύσκεψη.

Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής μετά την απόφαση που έλαβε το σωματείο τους, όπως ανακοινώθηκε.

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο « ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίαςαπό την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες .Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ