Ανάβυσσος: Πώς οι δύο δράστες άρπαξαν και λήστεψαν τον 30χρονο προγραμματιστή – Καρέ καρέ οι στιγμές τρόμου

Στιγμές τρόμου βίωσε ένας 30χρονος προγραμματιστής στην Ανάβυσσο. Δύο άτομα, με το πρόσχημα ότι θα κάνουν αστυνομικό έλεγχο, τον ακινητοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου έξω από το σπίτι φιλικού προσώπου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Αφού τον έδεσαν με χειροπέδες, τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του με τον έναν από τους δύο δράστες να οδηγεί το όχημα και τον δεύτερο να ακολουθεί με άλλο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησαν το θύμα σε δασώδη περιοχή και τον μετέφεραν στο άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός. Αφού απομακρύνθηκαν από το σημείο, λίγο αργότερα με τη χρήση σωματικής βίας και με απειλές τού αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του και κάρτες τραπεζών (τον εξανάγκασαν να τους αποκαλύψει τους κωδικούς PIN).

Τον απείλησαν δε, ώστε να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων στο κινητό του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αφού απέκτησαν πρόσβαση, πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβίβασαν τον 30χρονο ξανά στο αυτοκίνητό του, έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι. Ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το θύμα στο πρόσωπο και τα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα τον ρωτούσαν σχετικά με το σπίτι του.

Πώς κατάφερε να απελευθερωθεί και να ζητήσει βοήθεια

Έπειτα από αρκετή ώρα, ο 30χρονος κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες και περπατώντας κατάφερε να φτάσει σε σπίτι της περιοχής του Σαρωνικού και στη συνέχεια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του. Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει, ενδέχεται να μεταβούν για να διαρρήξουν το σπίτι του στους Αμπελόκηπους.

Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν, καθώς και για την επικείμενη άφιξη των δραστών στην οικία του γιου της με σκοπό τη διάρρηξη.

Η σύλληψη και ο τραυματισμός αστυνομικού

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης / Ομάδα Ζ’ άμεσα μετέβησαν με σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στο σημείο και εντόπισαν έναν 25χρονο από την Μολδαβία, να βγαίνει από την  πολυκατοικία. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στην Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.. Κατά τη σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα καπέλο, τύπου τζόκει, χρώματος μαύρου,
  • ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, χρώματος μαύρου.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο από τους Αστυνομικούς της Ομάδα Ζ’ και την καταδίωξή του άλλος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας, όχημα λευκού χρώματος με αναμμένη μηχανή στο οποίο επέβαινε οδηγός. Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός έβαλε μπροστά το όχημα και κινήθηκε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ  ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

Το θύμα αναγνώρισε τον συλληφθέντα ως έναν από τους δύο δράστες που τον άρπαξαν και τον λήστεψαν. Ο συνεργός του αναζητείται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ