“Ανάβουν τα αίματα” στην Κρήτη

Με “πρωταγωνιστές” τους Κρητικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ετοιμάζουν ένα “θερμό” καλοκαίρι με αποκλεισμούς ξενοδοχειακών μονάδων και κινητοποιήσεις στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, συνδικαλιστές από το νησί θα πρότειναν δυναμικές κινητοποιήσεις στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την ημέρα έναρξης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών στις 30 Απριλίου με την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας 12:00 – 16:00.

Εν συνεχεία η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε 24ωρη πανελλήνια απεργία την 1η Μαΐου και στις 15 Ιουνίου και σε 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιουλίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό επισημαίνουν ότι αν οι ξενοδόχοι δεν υπογράψουν κλαδική σύμβαση έως τις 18 Ιουλίου, τότε θα προβούν σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά τους δύο κρισιμότερους μήνες της τουριστικής περιόδου, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.   Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ