Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ανατροπή στην υπόθεση με αλλαγή της κατηγορίας κατά του ιερέα

Σε συμπληρωματική απολογία καλείται ο υπό καθαίρεση ιερέας που έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη στις 25 Ιουνίου. Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

της Άννας Κανδύλη

Η δικαστική λειτουργός με βάση τις καταθέσεις των Μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
βιτριόλι Μονή Πετράκη
«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας έπειτα από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιον λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ