Μονή Πετράκη: “Αν δεν χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας, θα παραιτηθώ” δηλώνει ο δικηγόρος του ιερέα

Τη συγγνώμη του ιερέα από τους Μητροπολίτες, τον αστυνομικό και τους δικηγόρους που υπέστησαν σωματικές βλάβες από την επίθεση με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο της Μονής Πετράκη, μετέφερε ο συνήγορός του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΜEGA. Ταυτόχρονα, ο ίδιος υποστήριξε πως «θέλω να τον δει ο κόσμος ως έναν άνθρωπο που χρήζει πραγματικής ψυχιατρικής νοσηλείας», ενώ κατέστησε «αν δεν χρήζει, θα παραιτηθώ από την υπεράσπισή του».

Ερωτηθείς για το τι είναι αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε: «Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση μαζί του μέχρι το τέλος, είδα ότι έχει ψυχική διαταραχή, χωρίς να είμαι αρμόδιος για να το διαπιστώσω. Υπό την αίρεση και τον όρο ότι μπορώ να υπερασπιστώ τον συγκεκριμένο ιερέα, αποφάσισα να δοθεί η εντολή από εκείνον και να ξεκινήσει η υπεράσπιση».

Στη συνέχεια και στο ερώτημα πώς είναι ιερέας ένας τέτοιος άνθρωπος, ο νομικός του εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Αναρωτήθηκα και εγώ πώς η Εκκλησία και οι κόλποι της είχαν έναν τέτοιο άνθρωπο. Απορώ και εγώ πώς η Εκκλησία από το 2018 έως το 2021 δεν μπόρεσε να αποβάλει έναν τέτοιο άνθρωπο που το 2015 και το 2018 είχε απασχολεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωρόπουλος αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι ο πελάτης του ήξερε τι έκανε κατά την ώρα της επίθεσης. «Η υπεράσπιση και η πλευρά μας λέει το εξής: Ότι δεν έχει την αντίληψη το κακό που πάει να κάνει. Έχει την αντίληψη να το οργανώσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ