Αλεξανδρούπολη: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα – Νέο συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Ολονύχτια είναι η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη, από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8). Σημειώνεται πως τα μέτωπα είναι πολλαπλά και καίνε ανεξέλεγκτα μέχρι και αυτή την ώρα, με τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αλεξανδρούπολη: «Η φωτιά ξεκίνησε από κεραυνό» λέει ο δήμαρχος – Τι είναι το φαινόμενο της «ξηρής καταιγίδας»

Το δύσκολο έργο των πυροσβεστών αποτυπώνεται σε νέο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα pameevro.gr, το οποίο δείχνει τους άνδρες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην μάχη με τις φλόγες.

Μάλιστα, οι σκηνές που αποτυπώνονται στο εν λόγω βίντεο συγκλονίζουν, καθώς οι πυροσβέστες ακούγονται να φωνάζουν «πίσω, πίσω» σε μία προσπάθεια οπισθοχώρησης την ώρα που η φωτιά κινείται απειλητικά κατά πάνω τους.

Αλεξανδρούπολη: Καταφύγιο αδέσποτων ζώων εκκενώθηκε εξαιτίας της φωτιάς

Έτσι, καταγράφεται όχι μόνο η δυσκολία της κατάσβεσης αλλά και η επικινδυνότητα της κατάστασης.

Δείτε το βίντεο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Στο νοσοκομείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Έβρου

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κάθε μέσο πυρόσβεσης έχουν επιστρατεύσει οι κάτοικοι για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς. Πολίτης, όπως φαίνεται στο βίντεο του ΣΚΑΪ, είχε τοποθετήσει ένα άροτρο στο αυτοκίνητό του για να ανοίξει διάδρομο για να μην περάσουν οι φλόγες στο χωριό.

Υπενθυμίζεται πως στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν αυτή την ώρα 158 πυροσβέστες με 43 οχήματα, εκ των οποίων τα 10 έφτασαν στο σημείο από την Θεσσαλία και την Ήπειρο. Οι 28 πυροσβέστες μετέβησαν αεροπορικώς στην περιοχή από την Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ