Αλεξανδρούπολη: «Είμαι αθώος, είναι όλα συκοφαντίες» λέει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

«Είμαι θύμα σκευωρίας» αναφέρει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας σε Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά πως είναι αθώος.

Ο καθηγητής βιολογίας, μιλώντας στο Mega, αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται, και όπως λέει, θα το κάνει όταν αθωωθεί και το κατηγορητήριο θα καταπέσει, ενώ η μαθήτρια επιμένει πως ο ίδιος την παρενοχλούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 46χρονος μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση: «Η εκπαίδευση είναι τέχνη», ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται ανέφερε: «Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Παράλληλα, δηλώνει περήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του. «Τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται», σχολίασε ο καθηγητής.

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

Ποιος είναι ο καθηγητής

Στο βιογραφικό του γράφει πως σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε ως καθηγητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διδάξει σε τέσσερα γενικά Λύκεια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Στο Facebook δηλώνει συγγραφέας. Αποκαλείται Όμηρος στην τοποθεσία Τροία, ισχυρίζεται ότι είναι ιατρικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας και ότι εργάζεται ως καθηγητής στο σχολείο του Χάρι Πότερ, το Χόγκουαρτς.

Πολλές είναι και οι αναρτήσεις του για το έθνος, ενώ πίσω στο 2010 ο 46χρονος καθηγητής ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνοντας 33 σταυρούς.

Μαθητές του μιλούν στο LiveNews και εξηγούν πως ο καθηγητής τους από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαξε εντελώς συμπεριφορά. «Πριν τα Χριστούγεννα έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα», λένε οι μαθητές του.

Σε φωτογραφίες που ανέβαζε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζονται οι παραδόσεις στο τμήμα Βιολογίας μαζί με τους μαθητές τους.

«Έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη»

Άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που υπέστη τη σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή, μιλά στο Live News και, όπως αποκαλύπτει, ο εκπαιδευτικός έκανε τα ίδια και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη.

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «είχε κάνει και στριπτίζ μέσα στην τάξη», ενώ άφηνε υπονοούμενα στους μαθητές.

«Ο πατέρας του κοριτσιού αντίκρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτη φορά όταν πήγε στο σχολείο και του έκανε την μήνυση. Η κόρη του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια έκανε και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη. Κανένας από τους γονείς δεν ασχολήθηκε. Αυτός τα τελευταία χρόνια κάτι έχει πάθει. Στο παρελθόν ήταν λογικός σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Εκείνη την ημέρα το κορίτσι πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και έκλαιγε. Μάλιστα ο πατέρας της την πίεσε για να του πει τι συνέβαινε, το κορίτσι δεν έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά το άτομο από το περιβάλλον της μαθήτριας.

Και προσθέτει: «Η διευθύντρια με τον τρόπο της έλεγε «όλα καλά, όλα καλά». Ο καθηγητής αυτός έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη. Έλεγε στους μαθητές «δεν κόβουμε τις λέξεις γιατί τα μεγάλα πράγματα είναι ωραία» . Του είχαν δώσει άδεια από προχθές και παλιότερα του έγραφαν άδεια αναρρωτική. Τον έδιωχναν για να μην τον έχουν στο κεφάλι τους. Ο πατέρας βρήκε την κόρη του κλειδωμένη στο γραφείο της διευθύντριας. Της επιτέθηκε έξω στην αυλή του σχολείου και την κυνηγούσε μέσα σε αυτό. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν ολόκληρα κατεβατά μηνυμάτων προς το κορίτσι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ