Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται οι βρεφονηπιοκόμοι που κατηγορούνται ότι κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης να κοινοποιήσει τα δύο έγγραφα που καλούν σε απολογία για την ένορκη διοικητική εξέταση τις δυο γυναίκες παιδαγωγούς του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού της περιοχής που σύμφωνα με καταγγελία των γονέων της 3χρονης κόρης τους που φοιτούσε σε αυτό, έκλειναν τους μικρούς μαθητές για συνετισμό σε αποθήκη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ