Άλμπερτ Μπουρλά: Πώς γλίτωσε η μητέρα του από το Άουσβιτς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, παραχώρησε στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο ποτοποιείο του πατέρα του αλλά και στην ιδιαίτερα δυναμική μητέρα του.

«Τα πρώτα που θυμάμαι είναι χρόνια ευτυχίας. Ήμασταν μία μεσοαστική οικογένεια. Δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν είχαμε και μεγάλη άνεση. Ο πατέρας μου μαζί με τον αδερφό του είχαν ποτοποιείο στα Λαδάδικα. Ο πατέρας μου δεν ήταν αυστηρός, αλλά σοβαρός» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Η μαμά μου ήταν πολύ δυναμική. Μας στήριζε στις αποφάσεις μας. Ήτανε ο άνθρωπος που μου έδωσε το πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στη ζωή» πρόσθεσε.

Άλμπερτ Μπουρλά: Πώς γλίτωσε η μητέρα του από το Άουσβιτς

«Η μητέρα μου δεν είχε σημάδι στο χέρι από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό είναι μύθος. Τα αδέρφια της και τα τρία, όπως και οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου είχαν τον αριθμό γιατί πήγαν στο Άουσβιτς» είπε ο κ. Μπουρλά. Και συνέχισε: «Η μητέρα μου δεν πήγε στο Άουσβιτς. Συνελήφθη από τους Γερμανούς εδώ στην Ελλάδα, αλλά ήταν προς το τέλος της γερμανικής κατοχής και δεν στέλνανε ανθρώπους στα στρατόπεδα».

«Είναι μεγάλη ιστορία πως γλίτωσε η μητέρα μου. Γλίτωσε επειδή ο χριστιανός θείος μας πλήρωσε λύτρα στον Γερμανό Διοικητή και εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν. Και ο πατέρας μου γλίτωσε από τύχη. Ζούσε κρυμμένος με ψεύτικη ταυτότητα» συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ