Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Μπουρλά αποκαλύπτει σε πόσες ημέρες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, εάν χρειαστεί

Διευκρινίσεις αναφορικά με το εμβόλιο του κορονοϊού και τη μετάλλαξη “Όμικρον”, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, δίνει ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Αν χρειαστεί θα έχουμε αναπτύξει εμβόλιο για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον σε περίπου 100 μέρες» ανέφερε.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα παραλλαγές, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας

 

Μάλιστα ο Άλμπερτ Μπουρλά επανέλαβε πως η καλύτερη προστασία απέναντι σε κάθε νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εμφανίζεται είναι ο εμβολιασμός.

«Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων» ανέφερε.

 

Αναφορικά με το αντιικό φάρμακο, Άλμπερτ Μπουρλά  είπε: «Εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και προσδοκούμε πως θα μπορέσουμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατ. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ