Άκαρπη η συνάντηση αγροτών με Αραχωβίτη – Φάμελλο

Χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων των αγροτών με υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς όπως φαίνεται, δεν καλύφθηκαν από τις προτάσεις που τους ανακοινώθηκαν και επιστρέφουν στα μπλόκα.

«Φεύγουμε με άδεια χέρια. Ότι έχουν πει τα τελευταία 8 χρόνια δεν βγαίνουν με τίποτα» ανέφεραν οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Οι αγρότες εκφράζουν απογοήτευση, καθώς όπως λένε, αντί για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, ουσιαστικά άκουσαν μόνο δεσμεύσεις για παρεμβάσεις με χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί παρουσίασαν δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στο αγροτικό ρεύμα των γεωτρήσεων, λέγοντας ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η κυβερνητική πλευρά αποφάσισε περαιτέρω κίνητρα για συμμετοχή των αγροτών στους συνεταιρισμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για πρωτοβουλία ενίσχυσης των ενεργειακών κοινοτήτων, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή των αγροτών σε αυτές, θα τους παρέχει μείωση κόστους στην άρδευση έως και 50%.

Στην συνάντηση, εκτός του κ. Αραχωβίτη και του κ. Φάμελλου, έλαβαν μέρος η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πηγή: tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ