Αισιόδοξα μηνύματα για Πάσχα στο… χωριό – Τι είπαν Γκάγκα και Μαγιορκίνης

Θετικά απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο αν φέτος θα κάνουμε “Πάσχα στο χωριό” λόγω κορονοϊού, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. “Πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα” είπε η κυρία Γκάγκα με τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη να εμφανίζεται αισιόδοξος προσθέτοντας “νομίζω ότι θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό”.

Ωστόσο, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έσπευσε να προειδοποιήσει: “Για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό πρέπει να κάνουμε μία υπομονή τώρα για να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε λίγο από άποψη κρουσμάτων. Και επειδή είπατε πριν ότι “το αποφάσισε ο Πρωθυπουργός”, δεν νομίζω ότι το αποφάσισε ο Πρωθυπουργός ,αλλά πραγματικά οφείλω να το πω, είναι πάντα παρών στην ενημέρωση, ενημερώνεται και από την Επιτροπή και από τον κ. Τσιόδρα κάθε φορά, και βλέποντας τα δεδομένα λέει “ναι να την πάρουμε αυτήν την απόφαση”. Με εντυπωσιάζει γιατί είναι πολύ γνώστης”.

“Είναι σημαντικό, με ένα ΕΣΥ που πιέζεται και είναι πραγματικά εύκολο αν είμαστε τελείως χαλαροί όλοι, να έχουμε αύριο ή σε μια εβδομάδα ξανά πολλά κρούσματα που μοιραία θα έχουμε πάλι μια πίεση, είναι σημαντικό να προσέξουμε λίγο. Και οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει πολύ καλά και στην τρίτη δόση. Και υπάρχουν κάποιες λοιμώξεις που σίγουρα μας κάνουν λιγότερο ευάλωτους στα προβλήματα της αρρώστιας, δηλαδή είναι άλλο αν αρρωσταίνεις πρώτη φορά και άλλο να έχεις κάνεις αντισώματα έστω κι έναν χρόνο πριν… Άρα σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Με τον ιό έχουμε γνωριστεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, νομίζω όμως ότι επειδή είναι ακριβώς τόσο πολλές οι νοσηλείες και τόσο μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ και ακούμε συνεχώς ανθρώπους να νοσούν γύρω μας κάθε μέρα, να είμαστε λίγο προσεκτικοί”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ