Αίσιο τέλος για τον 4χρονο που αγνοείτο από τον Δεκέμβριο – «Υποτίθεται ότι το παιδί ήταν με τον πατέρα του»

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του 4χρονου που αγνοείτο από τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαΐου σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για την υπόθεση του 4χρονου που εξαφανίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι «η μητέρα του βρίσκεται στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται για το παιδί της».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022 εξαφανίστηκε από το σπίτι του στην Αθήνα, ο 4χρονος Ευγένιος με καταγωγή από την Μολδαβία και χθες Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS κατόπιν Εισαγγελικής εντολής.

«Ενημερωθήκαμε για την εξαφάνιση από την μητέρα του παιδιού, η οποία μετέβη στη Μολδαβία για να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «υπήρξε μεγάλη η συνεισφορά της ενεργοποίησης του μηχανισμού “Amber Αlert”, καθώς μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων του παιδιού εργαζόμενη στο ίδρυμα που φιλοξενούσε τον 4χρονο, τον αναγνώρισε και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές».

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο 4χρονος στον δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε στο enikos.gr ότι «υποτίθεται ότι το παιδί ήταν με τον πατέρα του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κάποιος άρπαξε τον γιο του. Ωστόσο, δεν ενημέρωσε κανέναν ότι το παιδί απήχθη γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, με την αστυνομία να έχει αναλάβει την υπόθεση».

«Εν τέλει, αποδείχθηκε ότι ένας άνδρας ρουμάνικης καταγωγής είχε αφήσει το παιδί στην αστυνομία τον Δεκέμβριο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής το αγοράκι μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του, προκειμένου να διενεργηθούν προληπτικά ιατρικές εξετάσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι Αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα για την αναζήτηση της οικογένειάς του. Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του παιδιού στο Νοσοκομείο και με την έρευνα για την εύρεση της οικογένειάς του να συνεχίζεται, ο ανήλικος μεταφέρθηκε στον δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας παιδιών», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο τι μέλλει γενέσθαι για τον 4χρονο, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε στο enikos.gr ότι «η αρμόδια Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την τύχη και το συμφέρον του αγοριού. Η μητέρα του, πάντως, βρίσκεται στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται για το παιδί της».

«Πρόκειται για μία ιστορία που αποδεικνύει την έλλειψη κινητοποίησης, παρόλο που υπάρχουν τα εργαλεία και η ευαισθητοποίηση στη χώρα μας», συμπλήρωσε τέλος ο κ. Γιαννόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ