Αιδηψός: Οι πληροφορίες για εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε στο περιστατικό με τη γάτα και η απάντηση της Ομοσπονδίας

Αίσθηση προκάλεσε μια πληροφορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά σε πιθανή εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε στο εξοργιστικό περιστατικό με τη γάτα που κλώτσησε ένας 30χρονος στη θάλασσα, σε ταβέρνα στην Αιδηψό.

Πρόκειται για 30χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας το οποίο σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε ανάρτηση της σελίδας «Dog’s Voice» στο Instagram, όπου αναφερόταν πως “λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό”.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας Καράτε, η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων, σημειώνοντας ότι “η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας. Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Instagam, αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αναφέροντας:  “Η προηγούμενη ανάρτηση μας αρχειοθετήθηκε καθώς μοναδικός σκοπός της ήταν να σας ενημερώσουμε για τις νομικές ενέργειες που δρομολογήσαμε αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Διαβάζοντας τα σχόλια, και παραμένοντας πιστοί στις αξίες μας, δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε διαδικτυακό λιντσάρισμα προσώπων καθώς το μοναδικό μας ζητούμενο εδώ είναι η απονομή δικαιοσύνης και η τιμωρία του δράστη. Είναι το να ανοίξουμε μια συζήτηση για το πως ένας νέος άνθρωπος θεωρεί ότι μπορεί να κλωτσάει μια γάτα προς τη θάλασσα, να το ανεβάζει στα social media γελώντας και να είναι απλά Κυριακή. Ανοχή τέλος. Υπάρχουν συνέπειες. Είμαστε εδώ η κοινωνία των πολιτών και επαγρυπνούμε κάθε φορά” . Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται ότι οι δύο γάτες που φαίνονται στο βίντεο είναι καλά στην υγεία τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dogs’ Voice (@dogsvoice)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ