Αγρότες: «Πύρινα» μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο και Βοιωτία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Όλο και περισσότερο σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες, καθώς από τις 17:00 το απόγευμα βρίσκονται σε εξέλιξη τα νέα μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της χώρας.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προχωρούν μαζικά σε μπλόκα, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή (06/02) πανελλαδική σύσκεψη, στην οποία έκαναν λόγο για κλείσιμο εθνικών και επαρχιακών οδών, καθώς και τελωνείων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στο enikos.gr, σε περίπτωση που δεν συναντηθούν αυτή την εβδομάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι αγρότες αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο Στεφανοβίκειο, αποκλείοντας την παλιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού και στην Καρδίτσα, καθώς και στο Κάστρο Βοιωτίας.

Επιχείρησαν να βγούνε με τα πόδια και με τρακτέρ στην εθνική οδό στο ύψος του Κόμβου του Πλατύκαμπου, ωστόσο εμποδίστηκαν από τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ με παρατεταγμένες κλούβες και διμοιρίες. Ταυτόχρονα οι αγρότες παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου ενώ άναψαν φωτιά σε μπάλες με άχυρα και παλέτες στην παλιά εθνική οδό, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Τα αιτήματα των αγροτών

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
-7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
-Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Αιγιάλειας

Το απόγευμα της Τετάρτης, αγρότες της Αιγιάλειας, έστησαν 6η συνεχή μέρα μπλόκο, στην παλαιά εθνική οδό, στον Σελινούντα.

Οι κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι διαρκείας, σύμφωνα με το tempo24.news.

Στην Κεντρική Μακεδονία, στις 13:00 και για 30 λεπτά, οι αγρότες έκλεισαν τους δρόμους σε Μάλγαρα, Δερβένι, Στρυμωνικό, Χαλκηδόνα και Κουλούρα. Στις 15:00 οι αγρότες του Αλμυρού έκλεισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα για κλείσιμο δρόμου από τις 16:00 έως τις 17:00 στον κόμβο του Φιλώτα.

Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης της Ηγουμενίτσας και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου πρόσβασης στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας πραγματοποίησαν οι αγρότες της Θεσπρωτίας. Οι αγρότες παραβίασαν το μπλόκο της αστυνομίας και εισέρχονται στην Εγνατία οδό.

Ανοιχτή στο διάλογο η κυβέρνηση

Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες δηλώνει η κυβέρνηση αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένη εκπροσώπηση όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πάντως ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κοστολογημένα και θα εφαρμοστούν άμεσα. «Ο πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ, ούτε είχε ποτέ αντίρρηση να συνομιλεί με τους πολίτες, να συνομιλεί με τους εκπροσώπους. Αυτή τη στιγμή προφανώς περιμένουμε να υποβληθεί ένα συγκεκριμένο αίτημα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Παύλος Μαρινάκης.

Πρόσκληση στους αγρότες, ώστε αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων να έρθει ακόμη και σήμερα ή αύριο στην Αθήνα για διάλογο, με ανοιχτούς δρόμους, απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. «Όσο η οικονομία της χώρας βελτιώνεται, άλλο τόσο εξορθολογίζουμε ζητήματα που είναι στρεβλά. Δεν τελειώσαμε, είμαστε σε διαρκή πορεία. Έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα των αγροτών όπως η μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοοτροφές και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα» τόνισε ο υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ