«Η δημοκρατία του… Πολάκη»

«Να αλλάξουμε τους δικαστές για να πάνε κάποιοι φυλακή» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «Απογευματινής».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Παύλος Πολάκης,  με το γνωστό του ύφος, κατονόμαζε κόσμο και κοσμάκη ως «απατεώνες», «κλέφτες», «κοπρίτες», «λαμόγια» κλπ. Όταν κάποια στιγμή μιλούσε για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση, τον διέκοψε ένας από τους παριστάμενους και τον ρώτησε: «φυλακή θα τους βάλουμε;». Ο Παύλος Πολάκης στην αρχή δεν έπιασε την ερώτηση και του είπε: «τι;». Έτσι, επανήλθε ο «σύντροφος», λέγοντάς του: «φυλακή θα τους βάλουμε;» με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά: «Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι. Η πιο σωστή απάντηση αυτή είναι». Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα «το σχέδιο που προτείνει (ο Παύλος Πολάκης) είναι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης μέσα από την διαδικασία της θεσμικής εκπαραθύρωσης των δικαστών με την μέθοδο της εθελουσίας εξόδου, ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φυλακίζει με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση όσους θεωρεί πως πρέπει να τιμωρηθούν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναλύοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να «αλλάξει» τη Δικαιοσύνη ανέφερε ότι θα φτιάξει καινούργια σχολή δικαστών και θα οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους δικαστικούς που είναι 50-60 ετών. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως την πρόταση αυτή θα την καταθέσει προς ψήφιση και στο συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ίδια ομιλία, ο Παύλος Πολάκης διατύπωσε κι άλλες θέσεις χωρίς δημοσιονομική τεκμηρίωση. Συγκεκριμένα, υπαινίχθηκε πως πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών στα 7.000 ευρώ, δηλαδή όσα παίρνουν στο εξωτερικό και έτσι αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα. Εξίσου γενναιόδωρος εμφανίστηκε και στις παροχές, καθώς πρότεινε επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα.

Δεσμεύτηκε, επίσης, για την κρατικοποίηση των ΕΛΠΕ με έναν νόμο. Το ίδιο και για τη ΔΕΗ. Ζήτησε να υπάρξει φορολόγηση ύψους 1 δισ. ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε την αναβάθμιση των ιδιωτικοποιήσεών τους, ενώ τον φόρο στον ΟΠΑΠ επίσης η κυβέρνηση της Αριστεράς τον αφαίρεσε.

Μεταξύ όλων των άλλων, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ποταπή» τη στάση των στελεχών της Νέας Αριστεράς, λέγοντας πως έφυγαν από το κόμμα γιατί δεν «βγήκαν», άσκησε κριτική για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την πανδημία, σημειώνοντας «όχι, δεν θα βάζαμε τον Τσιόδρα», ενώ παραπονέθηκε πως στη μάχη που έδινε ο ίδιος κατά της διαφθοράς, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα, δεν είχε υποστήριξη από το κόμμα. Μάλλον, εδώ, άθελά του, παραδέχτηκε πως ακόμη και ο Αλ. Τσίπρας θεωρούσε τις καταγγελίες του «σκανδαλολογία» – και μετά απειλεί να χώσει κόσμο στη φυλακή, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ