Γυναικοκτονία στη Λέσβο: Παρέμειναν τα ισόβια για τον δολοφόνο και πρώην σύζυγο της 24χρονης Ερατούς

Τα ισόβια παρέμειναν ισόβια για τον δολοφόνο της 24χρονης Ερατούς, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου απέρριψε το αίτημα να μειωθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να μετατραπεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από εν ψυχρώ, σε εν βρασμώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος προηγήθηκε η απόφαση της Εισαγγελέα της έδρας, η οποία πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για τις ποινές, πρόταση που δέχτηκε το δικαστήριο με την ποινή να παραμένει ισόβια και σε δεύτερο βαθμό, όπως πρωτόδικα αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2019. Στον Άρειο Πάγο πρόκειται να απευθυνθεί ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μανόλης Βαμβουνάκης, σύμφωνα με το stonisi.gr.

«Μέχρι τη στιγμή του εγκλήματος πέρασαν 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αν αναστατώθηκε που είδε την εν διαστάσει σύζυγο του με άλλον άντρα, όπως λέει ο κατηγορούμενος πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οδήγησε αυτοκίνητο του στα Λουτρά και επέστρεψε στη χρυσομαλλούσα για να την πυροβολήσει με την καραμπίνα». Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η Ερατώ δεν προσπάθησε να προσβάλει τον εν διαστάσει σύζυγο της, αλλά αυτός ήταν που παράνομα εισήλθε παραβιάζοντας την οικιακή της ειρήνη, στο σπίτι της.

Αυτό που διακυβεύονταν σήμερα Τετάρτη, στην έφεση που είχε ασκήσει ο κατηγορούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια ποινή κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, είναι αν βρίσκονταν όπως ισχυρίζονταν σε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, και όχι εν ψυχρω όπως καταδικάστηκε πρωτόδικα. Αυτό επιχειρούσε ο δικηγόρος του από την πρώτη μέρα, και αν γίνονταν αποδεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι) θα μείωνε την ποινή του, μαζί με ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι δουλεύει στη φυλακή επιδεικνύοντας καλή διαγωγή.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε βλάψει ποτέ την Ερατώ μέχρι τα ξημερώματα της 23ης Μαϊου 2019, όταν την πυροβόλησε εξ επαφής στην αριστερή πλευρά του προσώπου της με την κυνηγετική του καραμπίνα, ενόσω δίπλα κοιμόταν το δίχρονο κορίτσι τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ