Αγρίνιο: “Επέστρεψαν με αλυσίδες κι έψαχναν τα δύο παιδιά” – Τι αποκαλύπτει στο enikos.gr ο πατέρας του 16χρονου που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

Σε καλή κατάσταση και ψύχραιμος, είναι ο 16χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν ανήλικο και ακόμη δύο άτομα, στο Αγρίνιο, το βράδυ του Σαββάτου. Ο μαθητής της Β’ Λυκείου, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και το πόδι από το μαχαίρι, ενώ γρονθοκοπήθηκε και στο κεφάλι, όπως ανέφερε ο πατέρας του στο enikos.gr. Σήμερα το πρωί, ο 16χρονος πήγε κανονικά στο σχολείο του, όπως και ο 15χρονος φίλος του, που ήταν μαζί του το βράδυ της επίθεσης.

Της Δήμητρας Κόκκορη

Ο Σταύρος Λ. περιέγραψε αναλυτικά το πώς συνέβη το άγριο επεισόδιο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, αποκαλύπτοντας ότι ενώ ο ίδιος και ο γιος του βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσουν μήνυση, πληροφορήθηκε ότι οι δράστες επέστρεψαν στην ίδια περιοχή, κρατώντας αλυσίδες και ψάχνοντας τον γιο του και τον 15χρονο φίλο του. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 19χρονος. Όπως αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου που τραυματίστηκε, το άτομο που επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του, είναι μαθητής. Γνώριζε τον 15χρονο από το σχολείο, αλλά δεν είχαν προηγούμενα, υποστηρίζει ο πατέρας. Ο ίδιος αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να ήταν οπαδικό, δοξάζει τον Θεό που ο δράστης δεν μαχαίρωσε τον γιο του σε κάποιο ζωτικό σημείο και εκφράζει την ευχή “να σταματήσουν τα περιστατικά βίας στη νεολαία”.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Αγρίνιο και εντείνει τους προβληματισμούς σχετικά με τα φαινόμενα βίας, με πρωταγωνιστές ανήλικους.

Πώς ξεκίνησε το άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: “Δεν μου αρέσει η φάτσα σου”

Όπως αναφέρει ο πατέρας στο enikos.gr, στις 23.45 το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε από τον γιο του ότι δέχθηκε επίθεση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου από άτομο που δεν γνώριζε. “Πλησίασε ένα άτομο, ανήλικος, τον γιο μου και τον 15χρονο φίλο του, που είναι συμμαθητές από το σχολείο. Πλησίασε τον φίλο του απειλητικά. Να του βάζει το κεφάλι στο κεφάλι του και να του λέει ‘δεν μου αρέσει η φάτσα σου’ και άλλα. Επενέβη ο γιος μου, προκειμένου να τους ξεχωρίσει κι εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι, επιτέθηκε στον γιο μου. Ευτυχώς, επειδή ο γιος μου είναι γυμνασμένος και ξέρει πολεμικές τέχνες, τον αφόπλισε”, ωστόσο, πρόλαβε και τον χτύπησε ελαφρά με το μαχαίρι.

“Δεν πας με αλυσίδες και μαχαίρια για να συζητήσεις”

Κατά τα λεγόμενα του πατέρα, στη συνέχεια ο ανήλικος δράστης πήγε στο σπίτι του και επανήλθε με δύο άτομα, “που έφεραν αλυσίδες και κυνήγησαν τα παιδιά, με σκοπό προφανώς ‘ανθρωποκτόνο’ γιατί αν έχει αλυσίδες και μαχαίρια, δεν πας για να συζητήσεις προφανώς”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά, του, δύο άτομα από τα άτομα είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ενώ το τρίτο, που ήρθε μετά την πρώτη επίθεση, φορούσε μάσκα full face. Οι δύο μαθητές βρήκαν καταφύγιο σε μία καφετέρια που είναι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ μία κοπέλα που ήταν στο καφέ “σταμάτησε στην πόρτα για να μην μπουν οι άλλοι που φώναζαν απ’ έξω”, όπως περιγράφει.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν την Αστυνομία, σύμφωνα με τον ίδιο.

αστυνομικός

“Έψαχναν τον γιο μου και τον φίλο του, ενώ εμείς δίναμε κατάθεση”

Οι δύο μαθητές και ο πατέρας του 16χρονου μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση και προκειμένου να υποβάλουν μήνυση.

“Στο διάστημα που ήταν να κάνω μήνυση, επειδή ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο χέρι και στο πόδι και είχε γρονθοκοπηθεί και στο κεφάλι, τον πήγα στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου τον εξέτασαν οι γιατροί και του περιποιήθηκαν τα τραύματα. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο Αστυνομικό Τμήμα για να προχωρήσει η διαδικασία της μήνυσης. Ενημερώσαμε και τον πατέρα του άλλου παιδιού, που ήρθε κι αυτός. Στο διάστημα αυτό, μας πήραν τηλέφωνο ότι αυτά τα τρία τα παιδιά, είχαν τις αλυσίδες και τα μαχαίρια και έψαχναν να βρουν τον γιο μου με τον φίλο του, την ώρα που εμείς δίναμε κατάθεση για τη μήνυση”, περιγράφει ο πατέρας του 16χρονου.

ΕΠΑΛ σχολείο

Οι απειλές: “Θα είστε τελειωμένοι, δεν θα ξαναέρθετε στο σχολείο”

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, υπήρξαν και απειλές κατά των δύο μαθητών. “Υπήρχε και η απειλή ότι ‘είστε τελειωμένοι δεν θα ξανάρθετε στο σχολείο’. Και αυτό μου έκανε εντύπωση. Και σήμερα το πρωί, τα παιδιά πήγαν στο σχολείο”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο γιος του, είπε ότι είναι “πολύ καλή. “Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ καλά, το αντιμετώπισε με ψυχραιμία. Δεν φοβάται ούτε ο ίδιος, ούτε ο φίλος”, τόνισε ο πατέρας του μαθητή.

Ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης;

Σε ερώτηση για το πιθανό κίνητρο της επίθεσης, ο πατέρας είπε “σε αυτό το ερώτημα δεν έχω απάντηση” και διευκρίνισε ότι οι δράστες δεν ζήτησαν χρήματα από τους δύο μαθητές. “Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία έβγαλε το μαχαίρι. Το να βγάλεις ένα μαχαίρι και ο άλλος να τον βλέπει να έρχεται εναντίον του, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο γιος μου ήταν ψύχραιμος, δεν ετράπη σε φυγή, τον αφόπλισε με αυτοάμυνα και με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά”.

“Να καταλάβουν ότι αυτοί που έχουν σκοπό ή σκέφτονται να κάνουν τέτοια πράγματα σε άλλα παιδιά, ανήλικους, ότι πάντα υπάρχει ο νόμος και η δικαιοσύνη”, επανέλαβε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, “υπάρχουν παρόμοια περιστατικά από το ίδιο άτομο και κανένας δεν έχει κάνει τίποτα, αυτό μου έκανε εντύπωση” και υποστήριξε ότι ο ανήλικος με το μαχαίρι είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του.

“Δοξάζω τον Θεό, που δεν τον μαχαίρωσε σε κάποιο ζωτικό σημείο”

Ο πατέρας του 16χρονου εξέφρασε την αγωνία του και την επιθυμία του να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. “Να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν και να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα. Και να ξέρουν οι παραβατικοί ότι υπάρχει η Δικαιοσύνη, υπάρχουν νόμοι και υπάρχει η Αστυνομία. Εγώ θέλω και οφείλω να παραδώσω τον γιο μου στην κοινωνία, να είναι άρτιος, χρήσιμος και όπως πρέπει, ψυχολογικά. Αλλά δεν θα αφήσω κανέναν παραβατικό να του δημιουργήσει πρόβλημα, είτε σωματικό είτε ψυχικό”, είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να πει: “Δοξάζω τον Θεό, που δεν τον μαχαίρωσε σε κάποιο ζωτικό σημείο και να έχουμε περαιτέρω, μεγαλύτερα προβλήματα” και σημείωσε ότι “ευτυχώς που μπήκαν στην καφετέρια γιατί θα είχαμε χειρότερα πράγματα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ