Άγιος Παντελεήμων: Οι δύο καταγγελίες που αποκάλυψαν το δράμα των παιδιών στο σπίτι – κολαστήριο

Δύο τηλεφωνικές καταγγελίες στις 20 Φεβρουαρίου 2022 ήταν καθοριστικές στο να αποκαλυφθεί το δράμα που ζούσαν τρία παιδιά, ηλικίας 2,3 και 6 ετών στο σπίτι – κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα. Η μητέρα τους και ο σύντροφός της έχουν συλληφθεί, ενώ τα παιδιά που ζούσαν ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν μέχρι και πληγές στο σώμα τους.

Δύο πολίτες επικοινώνησαν τον Φεβρουάριο με τη γραμμή SOS και είπαν ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα μέσα στο σπίτι, ότι ζουν σε άθλιες συνθήκες και πολλές φορές τα έχουν δει στη γειτονική εκκλησία να ζητιανεύουν.

Στις 21 Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν οι καταγγελίες στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ χθες, 7 Απριλίου το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε συνδρομή, καθώς με εισαγγελική εντολή τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι.

Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλας, κατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους.

Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των Παιδιών οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «πρέπει να προλαβαίνουν το κακό οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν γίνει».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Δραματική η καθημερινότητα των 3 παιδιών – Τι λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας

«Φωνές και κλάματα». Αυτή ήταν η καθημερινότητα των τριών παιδιών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, καταγγέλλοντας την παραμέληση των παιδιών.

«Χτυπούσαμε την πόρτα να δούμε τι συμβαίνει. Δεν άνοιγε σε κανέναν και το μόνο που άκουγες στην επιμονή σου να μιλήσεις μαζί της ήταν “φύγε, φύγε”. Είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά δεν φτάναμε στο τέλος. Την Τρίτη, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, το οποίο δεν φανταζόταν κανείς ότι υπήρχε σε τέτοια έκταση. Δεν το αφήσαμε έτσι. Το κυνηγήσαμε», ανέφερε ο διαχειριστής.

Άγιος Παντελεήμων- διαχειριστής

Ο ίδιος είπε ότι επικοινώνησε με τον πρώην σύζυγο της 30χρονης και τον δικηγόρο του.

«Ενωθήκαμε και καταφέραμε αυτό που έγινε. Κανείς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες. Ο άνθρωπος ήταν βίαιος. Κυκλοφορούσε μόνο νύχτα. Κρυβόταν μέσα στην πολυκατοικία. Παρουσιαζόταν ως κουμπάρος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα εξανάγκαζε τα παιδιά σε επαιτεία ενώ η παραμέληση τους ήταν εμφανής.

Τα παιδιά, μετά την καταγγελία του πατέρα, βρίσκονται πια στο νοσοκομείο ενώ αναμένεται να αποφασίσει την τύχη τους ο Εισαγγελέας ανηλίκων.

Άγιος Παντελεήμων

«Υπήρχαν κατσαρίδες στο σπίτι ενώ το μπαλκόνι μύριζε γιατί έβγαζε όλες της βρωμιές εκεί. Πέταγε σκουπίδια στο δρόμο. Της είχα ζητήσει να σταματήσει να το κάνει αυτό αλλά η απάντηση ήταν ότι με έβριζε», περιέγραψε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξέθεταν τα παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ