Αυτός ήταν ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ασημένιος

Απεβίωσε μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ασημένιος.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ενώ διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Έσεν.  

Η δράση του δεν περιορίστηκε στον δημοσιογραφικό τομέα, καθώς υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του μεταναστευτικού κινήματος, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κινήματος στη Γερμανία/ΟΕΚ  και της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV).

Ανακοίνωση για το θάνατο του Σταμάτη Ασημένιου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

“Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου, του δημοσιογράφου που τίμησε το λειτούργημά του, αλλά και την Ελλάδα, με τον άμεμπτο χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και την αντικειμενικότητά του στην ενημέρωση.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά και εγκάρδια συλλυπητήρια μας”.

Με τη σειρά του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου:

“Η δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και η Διασπορά – ειδικά ο Ελληνισμός της Γερμανίας- θρηνούν για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου που στήριξε με συνέπεια το μεταναστευτικό κίνημα, υπηρέτησε με πάθος και ήθος τη δημοσιογραφία και τίμησε την Πατρίδα μας στο Εξωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά στην οικογένειά του”.

Το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ σημείωσε για τον δημοσιογράφο:

“O Σταμάτης Ασημένιος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας στο εξωτερικό με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς σε διεθνή μέσα.  Σπουδαίος χαρακτήρας  με ήθος και αξιοπρέπεια, διακρίθηκε για την μετριοπάθεια και την αντικειμενικότητα του. Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αποχαιρετά έναν καλό φίλο. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του”.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου και πανεπιστημιακού Σταμάτη Ασημένιου, εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι ο Σταμάτης Ασημένιος εργάστηκε επί σειρά ετών στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ενώ διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Έσεν. Σημειώνει ότι «η παρουσία του στα κοινωνικά κινήματα και τους θεσμούς τους ελληνισμού της διασποράς ήταν αξιοσημείωτη, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) και της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που τον αποχαιρέτησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν και η Σία Κοσιώνη, που τους έδενε μία πολύ στενή φιλία όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής τους συνεργασίας.

«Αυτή τη φορά δεν κάνεις πλάκα…  Έφυγες. Είμαι πολύ περήφανη που με τίμησες με τη φιλία σου και την εμπιστοσύνη σου. Δε θα ξεχάσω τίποτα. Θα μου λείπεις πάντα.  Auf wiedersehen…», ήταν τα συγκινητικά λόγια που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

 

 

Δείτε επίσης:

Πως περιγράφει δημοσιογράφος της ΕΡΤ το τροχαίο ατύχημα που βίωσε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ