Αυτός είναι ο μεγαλέμπορος όπλων που συνελήφθη στην Αττική – ΦΩΤΟ

Ενεργός στα social media όπου διαφήμιζε τις… επιχειρήσεις του ήταν ο 49χρονος Αμερικανός λαθρέμπορος όπλων R.G., ο οποίος την ώρα που αναζητούνταν από τη CIA ανέβαζε φωτογραφίες στο facebook.

Οι κινήσεις του στο Διαδίκτυο που αποκαλύπτονται από τον “Ελεύθερο Τύπο” αποδεικνύουν ότι ο καταζητούμενος των αμερικανικών αρχών ένιωθε ασφαλής και ατάραχος.

Ακόμα και λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του το πρωί της Τρίτης από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο εκείνος ανέβαζε αναρτήσεις στο facebook από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας.

Στο προφίλ του δηλώνει παντρεμένος και συνηθίζει να ανεβάζει στιγμιότυπα από την προσωπική του ζωή, όπως φωτογραφίες με παιδιά -συγγενικά του πρόσωπα- αλλά και υλικό από τη διασκέδασή του. 

Η καλή… σχέση του με τα όπλα είναι εμφανής από τις αναρτήσεις του, καθώς ακόμα και οι ανήλικοι συγγενείς του -ηλικίας κάτω των 14 ετών- απαθανατίζονται με στρατιωτικές στολές και όπλα στα χέρια.

Στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Linkedin παρουσιάζεται ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας C.M.E. με έδρα το Αμμάν της Ιορδανίας. Διαφημίζει ότι πρόκειται για μία αξιόπιστη εταιρία που προσφέρει τα πάντα. Από συμβουλές επικοινωνίας, κρέμες περιποίησης προσώπου, βιολογικά προϊόντα, μέχρι συστήματα ασφαλείας.

Η CIA, ωστόσο, ήξερε ότι ο 49χρονος προμήθευε βαρύ οπλισμό (πυραύλους και οπλοπολυβόλα) σε ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής. 

Για τη σύλληψή του στην Αθήνα στήθηκε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Τα στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η γνωστή NSA, παρουσιάστηκαν ως «ικανοί πωλητές» σύγχρονων οπλικών συστημάτων, δελεάζοντας τον 49χρονο λαθρέμπορο όπλων. Εκείνος ενδιαφέρθηκε για τη «δοκιμαστική» αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων Μ-4 με διόπτρες, για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, προκειμένου να τα εξάγει -όπως έλεγε- στο Ιράκ.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με Αμερικανό αξιωματούχο που τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος όπλων. 

Η πρώτη επαφή φαίνεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014, με τον 49χρονο να ισχυρίζεται ότι οι χρηματοδότες του είχαν έδρα τη Βηρυτό, και ο οπλισμός θα κατέληγε στο Ιράκ. Συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες.

Ακολούθησε νέα συνάντησή τους την άνοιξη του 2015, και στις 5 Δεκεμβρίου ήρθε για την παραλαβή του πολεμικού υλικού.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Δείτε επίσης:

Συνελήφθη στην Αττική μεγαλέμπορος όπλων – προμηθευτής της Χεζμπολάχ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ