Αυτοψία ΑΝΤ1 στην Μύκονο: «Οργιάζουν» οι παράνομες οικοδομές μετά το τέλος της σεζόν

«Οργιάζει» η παράνομη δόμηση στη Μύκονο, με τις μπουλντόζες να «πιάνουν» δουλειά αμέσως μετά το κλείσιμο της σεζόν. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου έκανε αυτοψία στο νησί και διαπίστωσε ότι η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζεται μερικές φορές και με παράνομο τρόπο.

Κάποιες οικοδομές, όπως εκείνες που βρίσκονται πολύ κοντά στο φράγμα του Μαραθιού ,κάτι που απαγορεύεται, φυλάσσονται από τσιλιαδόρους. Σε άλλες πάλι που έχουν νόμιμες άδειες οι εργασίες είναι ασταμάτητες με αποτέλεσμα πλαγιές ολόκληρες του νησιού να μοιάζουν με συνοικίες της Αθήνας. Η οικοδομική δραστηριότητα δεν φαίνεται να σταματάει ποτέ στο «νησί των ανέμων» .

Και αυτό εξηγείται: η αξία της γης – ακόμη και εκείνης που θα χτιστεί παράνομα – έχει εκτοξευθεί. Ο καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης Πάρις Τσαρτας εξηγεί ότι ίσως δεν φτάνει μια διάταξη για να ανακοπεί αυτή η φρενίτιδα της κατασκευής που συχνά είναι συνώνυμη με την καταστροφή. «Με αυτές τις τιμές της γης είναι δύσκολο να σταματήσεις ακόμα και εκείνο που είναι παράνομο», τονίζει ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο νεοκλεγμένος δήμαρχος Μυκόνου θέλει τώρα σύμφωνα με όσα μας είπε να εξετάσει τις 70 σοβαρές καταγγελίες που παρέλαβε ο προκάτοχός του και σκοπεύει να ζητήσει ενίσχυση της πολεοδομικής υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα.

Μερικές είναι εκκρεμότητες 20ετίας .Όπως αυτή της Νατάσσας Καμμή .Η κυρία Καμμή είδε βράχια να προσγειώνονται γύρω από το σπίτι της στη στέγη του γείτονα όταν μια εκσκαφή κατέστρεψε βράχια που απαγορεύεται να χτυπηθούν με σφυρί για να κτισθεί μια βίλλα με πισίνα σε ένα βραχώδες σύμπλεγμα πάνω από το λιμάνι της Μυκόνου. Ό,τι σταμάτησε να γίνεται το 2004 ξανάρχισε το 2023 στα ίδια βράχια στο ίδιο σημείο .

«Η πολεοδομία διέκοψε την οικοδομή και ζήτησε να φτιαχτεί προστατευτικός τοίχος αλλά αυτός δεν μπορεί να με προστατεύσει από το βουνό», λέει η Νατάσσα Καμμή.  Καθώς η γη δεν φτάνει οι χειριστές των σφυριών σπάζουν τα βράχια για να δημιουργήσουν χώρο για εκσκαφή .Μετά τα βράχια πέφτουν στα κεφάλια εκείνων που έχουν κτίσει χαμηλότερα. Σε αυτή τη σχέση στο τέλος όλοι βγαίνουν χαμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ