Αυτό είναι το τιγράκι που εγκατέλειψαν σε κάδο – Για παράνομο εμπόριο κάνει λόγο ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου

Πρωτοφανές περιστατικό στα Σπάτα το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2023, με υπαλλήλους καθαριότητας να βρίσκουν ένα μικρό τιγράκι εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν αμέσως τους υπευθύνους του Πάρκου, οι οποίοι παρέλαβαν το μικρό αιλουροειδές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τιγράκι είναι περίπου 4 μηνών.

Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι «πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο» και πως το άγριο ζώο περιθάλπτεται στην κλινική του Πάρκου και οι υπεύθυνοι θα το φροντίσουν για όσο χρειαστεί. Επίσης επιβεβαίωσε πως το τιγράκι είναι παράλυτο και συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται στα πίσω άκρα του. Τις επόμενες ημέρες, το τιγράκι θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Αναφορικά με το πώς μπορεί να μπορεί να βρέθηκε το μικρό τιγράκι στην χώρα μας, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου έκανε λόγο για παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Εκτίμησε ότι κάποιος το έφερε παράνομα από το εξωτερικό στην Ελλάδα, μεταφέροντάς το με αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο κάποιος να ήθελε να πάρει ένα τιγράκι και πώς προέκυψε η αναπηρία του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με το μικρό τιγράκι

Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ