Αυτά τα 5 πράγματα καταστρέφουν τα μαχαίρια σας

Τα μικρά πράγματα που όλοι μας κάνουμε καθημερινά είναι αυτά που, αργά αλλά σταθερά, φθείρουν αρκετά από τα υπάρχοντά μας, ανάμεσά τους και τα μαχαίρια μας.

Ένα καλό μαχαίρι είναι πολύτιμο εργαλείο για την κουζίνα και για όσους μαγειρεύουν καθημερινά. Αν μάλιστα έχετε επενδύσει σε ένα καλό μαχαίρι (το οποίο σας βολεύει στη μαγειρική) έχετε πολλούς λόγους να το προστατέψετε. Δείτε παρακάτω 5 πράγματα που καταστρέφουν τα μαχαίρια σας και αποφύγετέ τα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Σας έχουν πέσει πολλές φορές Το πρώτο πράγμα που καταστρέφει τα μαχαίρια σας είναι οι αλλεπάλληλες πτώσεις. Όταν τα μαχαίρια πέφτουν στραβώνουν και είναι δύσκολο να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους σχήμα. Επιπρόσθετα είναι και επικίνδυνο για να τραυματιστείτε. Προσπαθήστε, λοιπόν, να αποφεύγετε τα ατυχή αυτά περιστατικά.

Τα αφήνετε στον νεροχύτη να μουλιάσουν Μπορεί τα μαχαίρια να είναι ανοξείδωτα, αλλά αν τα αφήνετε μέσα στο νερό παρατεταμένα, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν λεκέδες πάνω τους και σε κάποιες περιπτώσεις και σκουριά, ειδικά αν υπάρχει μέσα και σαπούνι. Προσπαθήστε να πλένετε τα μαχαίρια σας τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε και να μην τα αφήνετε πολλές ώρες στον νεροχύτη.

Τα βάζετε στο πλυντήριο πάτων Σας προτείνουμε να μην τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων γιατί τα απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι ιδιαίτερα καυστικά και συχνά αφήνουν λεκέδες στις λεπίδες. Επίσης, μέσα στο πλυντήριο έχουν την τάση να χτυπάνε το ένα πάνω στο άλλο. Και κάτι που ίσως δεν θα σκεφτόσασταν: οι βίδες που υπάρχουν στα χερούλια των μαχαιριών είναι συνήθως από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο καταστρέφεται από τα απορρυπαντικά και με τον καιρό υπάρχει περίπτωση να πέσει το χερούλι.

Τα πετάτε στο συρτάρι Αυτό είναι προφανώς επικίνδυνο. Επίσης δεν είναι καλό να χτυπάνε τα μαχαίρια σας με τα πιρούνια και τα κουτάλια. Για την αποθήκευσή τους προτιμήστε έναν μαγνήτη στον τοίχο.

Παραβλέπετε τα καθήκοντά σας Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε χωρίς να ακονίσετε το μαχαίρι σας, τόσο λιγότερο θα διαρκέσει. Τα μαχαίρια χρειάζονται ακόνισμα μία φορά κάθε 1-2 χρόνια. Αν ωστόσο το κάνετε κάθε εβδομάδα, τότε το μαχαίρι σας θα κρατήσει πολύ περισσότερο γιατί θα χρειάζεται ελάχιστο ακόνισμα κάθε φορά.

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ