Αχαρνές: Είχαν μετατρέψει δύο μονοκατοικίες σε μίνι-μάρκετ… ηρωΐνης – Πώς τους εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών

Σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων στον καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα Αχαρνών προχώρησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωιτκών μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε στη περιοχή. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν υπό άκρα μυστικότητα τοξικοεξαρτημένους να μπαίνουν και να βγαίνουν από δύο μονοκατοικίες, ενώ στις βεράντες ήταν άτομα που φυλούσαν… τσίλιες.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Είμαι αστυφύλακας και υπηρετώ στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Προ τριημέρου περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενο φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα ακόμη και κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, σύμφωνα με την οποία άνδρες αδέρφια Ρομά καθώς και γυναίκες κατέχουν και διακινούν ποσότητες ηρωίνη για 8 με 10 ευρώ το γραμμάριο σε διάφορους τοξικομανείς που τους επισκέπτονται στο σπίτι τους!», ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ.

Είναι ενδεικτικό αυτό που περιέγραψε και ο άνδρας της ΕΛΑΣ που συμμετείχε στις έρευνες και έκανε λόγο για ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διακίνησης έπαιρνε κάτι από μία… ελιά που υπήρχε στο σημείο. «Από την διακριτική επιτήρηση διαπιστώσαμε ότι στη μονοκατοικοία μεσημβρινές ώρες μετέβησαν όλοι μαζί είτε στη μία μονοκατοικία είτε στην άλλη και ένας εκ των τεσσάρων να κάθεται μέσα στη μονοκατοικία και οι υπόλοιποι τρεις να είνι έξω στη βεράντα και να επιτηρούν τον γύρω χώρω, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να καταφθάνουν στη μονοκατοικία ουσιοεξαρτημένοι και στη συνέχεια αποχωρούσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Επειδή την οικία την επιτηρούσαν οι τρεις και εξαιτίας του γεγονότος ότι στην περιοχή διαμένουν αποκλειστικά άτομα της φυλής Ρομάς, μας εμπόδιζε να διατηρούμε συνεχή οπτική επαφή με τους υπόλοιπος με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους ελέγξουμε. Επίσης παρατηρήσαμε ότι ένας εκ των ανωτέρων όταν άρχισαν να έρχονται τα άτομα μετέβαιννα στην ίδια οικία, από την οποία είχε βγει άτομο και είχε πάει στη ρίζα της ελιάς και έπαιρνε κάτι από αυτήν»», συνέχισε στην κατάθεσή του.

«Πρόκειται για μία υπόθεση όπου οι κατηγορίες των εντολέων μας είναι εντελώς αναπόδεικτες και αίολες. Κατά την απολογία εισφέραμε αποδεικτικό υλικό το οποίο αναδεικνύει την μη εμπλοκή τους και πείσαμε για τη μη επιβολή προσωρινής κράτησης. Είμαστε βέβαιοι πως κατά την ακροαματική διαδικασία οι ισχυρισμοί μας θα θέσουν την πραγματική διάσταση των περιστατικών, με αποτέλεσμα να διαλευκανθεί η υπό κρίση υπόθεση. Όπως επιμείναμε και κατά την διαδικασία της κύριας ανάκρισης, οι εντολείς μας ουδεμία σχέση έχουν ούτε με την κατοχή της ευρεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών αλλά ούτε και με τις κατηγορίες διακίνησης.», δήλωσαν στο enikos.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Δραγώνας.

Φωτογραφία των δικηγόρων

Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος
Δημήτρης Δραγώνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ