“Μας πλήρωναν να κάνουμε κατάληψη”

“Μας πλήρωναν να κάνουμε κατάληψη”

Τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αποκαλύπτοντας ότι σε συνάντηση που είχε μαζί τους για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, παρότρυναν τις καταλήψεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, όπως είπε, ζήτησαν να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψουν τα έξοδα.

«Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τις αναφορές του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι οι δύο διακοπείσες συμβάσεις εργολαβικών στο ΑΠΘ έγιναν με ευθύνη των εργολαβικών εταιρειών και των πρυτανικών αρχών.

Το σωματείο Εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, το οποίο διανύει την 57η μέρα απεργιών και κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ανακοίνωσε την απόλυση άλλων 316 υπαλλήλων της καθαριότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα για την λήξη των συμβάσεών τους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται με το καθεστώς αυτό στο ΑΠΘ εδώ και 25 χρόνια. Πριν δύο εβδομάδες απολύθηκαν άλλοι 52 εργολαβικοί που εργάζονταν στις τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Συνολικά, ο αριθμός των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ φτάνει τους 850.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργολαβικών ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, «εκβίασε» τους εργολαβικούς υπαλλήλους να λήξουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 

Πηγή:Αγγελιοφόρος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ