Κρήτη: Αγωνία για τον 10χρονο που παρασύρθηκε από τα κύματα – Τα δραματικά 30 λεπτά για τη διάσωση

Αγωνία για τον 10χρονο που το μεσημέρι του Σαββάτου παρασύρθηκε από τα κύματα σε παραλία στις Γούρνες στην Κρήτη. Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, αρχικά διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

‘Άμεσα στο σημείο, όπου συνέβη το περιστατικό, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, οι οποίοι παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, αφού πρώτα κατάφεραν να επαναφέρουν το σφυγμό του.

Μάλιστα, μαζί με το παιδί, στο νοσοκομείο διεκομίσθη και ο πατέρας του, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια να το τραβήξει στη στεριά.

Δεν είχε τις αισθήσεις του – Προσπαθούσαν να το επαναφέρουν για 30 λεπτά

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του και ο γιατρός του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο, έδινε επί 30 λεπτά «μάχη» μαζί με τους διασώστες για να το επαναφέρουν στη ζωή. Επί 30 λεπτά προσπαθούσαν να το ανατάξουν και τα κατάφεραν. Όσοι είδαν και βίωσαν τη δραματική διάσωση του 10χρονου κάνουν λόγο για… θαύμα καθώς χάρη στο πείσμα και τις προσπάθειες της γιατρού και των διασωστών το παιδί επανήλθε στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και όσα ανέφερε ο διοικητής του Βενιζέλειου Γιώργος Τερζάκης, στο μικρό παιδί έγινε το Σάββατο μια αξονική η οποία ήταν καλή ενώ σε δύο με τρεις ημέρες, η εξέταση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγή: creta24.gr/cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ