Σε μέγιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, πριν από λίγη ώρα συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι διατάχθηκε η μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στην Επικράτεια. Έως τώρα, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει διατεθεί το σύνολο των αεροσκαφών πυρόσβεσης (Canadair & PZL) που δύνανται να αναλάβουν αποστολές καθώς και όλα τα προβλεπόμενα ελικόπτερα από Αεροπορία Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, έχει διαταχθεί ετοιμότητα διάθεσης επιπλέον εναέριων μέσων.

Ειδικότερα για τον νόμο Αττικής, έχουν ενεργοποιηθεί ομάδες του σχεδίου Δευκαλίων με τα απαραίτητα υλικά μέσα και εξοπλισμό καθώς και 4 ερπυστριοφόρα οχήματα του μηχανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr για όλες τις Στρατιωτικές Μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας έχει διαταχθεί άμεση συγκρότηση ομάδων των 50 ατόμων ανά μονάδα, που θα διατεθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες.

Σε όλη την Ελλάδα, διατάχθηκε η εκπομπή εποχούμενοι περίπολων με χρήση μέσων επιτήρησης και drones πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιών.

Τη διάθεση όλων των μέσων εναέριων και επίγειων συντονίζει το ΕΘΚΕΠΙΧ που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με ΓΓΠΠ και με τον σύνδεσμο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ