Καταγγελία-βόμβα από μάρτυρα “κλειδί” στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη

Απειλές ακόμη και από το Λιμενικό προκειμένου να μην μιλήσει, όπως καταγγέλλει, δέχεται ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, στη θάλασσα της Ερέτριας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι δεν ήταν μόνο εκείνος στο σημείο, αλλά και άλλα άτομα, τα οποία όπως είπε, «κρύβονται γιατί δέχθηκαν απειλές πως θα τους καταστρέψουν αν μιλήσουν».

Σε ερώτηση αν έχει δεχθεί εκείνος απειλές, ο μάρτυρας-κλειδί χαμογελώντας είπε: «Και από το λιμεναρχείο ακόμη!» και πρόσθεσε: «Να λάμψει η αλήθεια. βρε παιδιά. Πώς το λένε;».

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο μάρτυρας, οι δυο ψαράδες λογομάχησαν με τον Σήφη Βαλυράκη, τον έφεραν δυο στροφές γύρω από το σκάφος και στη συνέχεια τον χτύπησαν με κοντάρι.

«Λογομάχησαν, τον έφεραν δυο στροφές γύρω από το σκάφος, γκαζωμένοι αυτοί και μετά τον κοπανήσανε με το κοντάρι, αυτό που λέμε εμείς «τον γάντζο». Ο ένας εμπλέκεται. Ο άλλος ήταν σκυμμένος, δεν πήρε καμία θέση. Κάτι πολέμαγε να φτιάξει, ήταν σκυφτός», είπε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως επισήμανε, όταν είδε το καΐκι να πλησιάζει το κόκκινο σκάφος του πρώην υπουργού, υπέθεσε ότι οι ψαράδες πήγαιναν να του κάνουν σύσταση, θεωρώντας ότι ο άτυχος πρώην υπουργός ήταν ψαροντουφεκάς που παρανόμως βουτούσε για να κλέψει τα αλιεύματα από τα δίχτυα τους, όπως συχνά συμβαίνει στην περιοχή. Η εξέλιξη όμως της λογομαχίας ήταν τραγική, όπως αποδείχθηκε, για τον Σήφη Βαλυράκη.

«Υπέθεσα ότι αυτό το πράγμα θα πάνε να του κάνουν. Ουρλιάζανε «φύγε ρε, τι δουλειά έχεις εδώ πέρα; Δεν το ξέρεις ότι απαγορεύεται; Το κοντάρι ανεβοκατέβηκε 3-4 φορές. Την ώρα που έπεσε ο Βαλυράκης μέσα στη θάλασσα, έκαναν ανάποδα και έφυγαν. Το σκάφος του Βαλυράκη κινούταν, όχι σε μεγάλη ταχύτητα», λέει ακόμη ο μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος επιμένει πως υπάρχουν και άλλοι που είδαν το περιστατικό, αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό.

«Δεν είναι ότι τον είδα μόνο εγώ. Και η γυναίκα που ήταν στην ξαπλώστρα ξαπλωμένη πρέπει να το είδε», είπε και πρόσθεσε: «Και ο άνθρωπος αυτός που τον είχανε «τσιλιαδόρο» για να βγάζουνε θαλασσινά το είδε. Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά δεν μιλάνε οι άλλοι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν διατεθειμένος από την αρχή να περιγράψει το τι προηγήθηκε του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι στην Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας. Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο έδωσε κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα σκοτεινά σημεία που επικαλείται η οικογένεια

Σύμφωνα με την οικογένεια Βαλυράκη υπάρχουν πολλά σκοτεινά και αντιφατικά σημεία στην υπόθεση.

Για παράδειγμα για τους δύο ψαράδες που κατονομάζει αυτόπτης μάρτυρας ως δράστες της επίθεσης κατά του πρώην υπουργού, υπάρχουν καταθέσεις συνολικά 9 ατόμων, ότι την ώρα του συμβάντος οι δυο αλιείς ήταν μαζί τους στην Ερέτρια, και όχι με το καΐκι τους στη θάλασσα, όπως έχει καταθέσει ο μάρτυρας. Όμως, ο μάρτυρας εμφανίζεται στις 17/4 σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκαλύπτει ότι ξέρει τους δράστες. Στις 18 Απριλίου η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας τον καλεί να κατονομάσει αυτά τα πρόσωπα, ο μάρτυρας αρνείται να πει οτιδήποτε και ζητεί να καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Την ίδια ημέρα οι λιμενικές αρχές, χωρίς να τους έχουν δοθεί τα ονόματα των δυο ψαράδων από τον μάρτυρα, φαίνεται να καλούν εννέα μέλη των οικογενειών τους που σύμφωνα με πληροφορίες και οι εννέα δίνουν άλλοθι στους δυο ψαράδες.

Έτσι η οικογένεια Βαλυράκη κάνει λόγο για ύποπτες κινήσεις των λιμενικών ως προς την διαχείριση της υπόθεσης. Αναμένεται πάντως να διαλευκανθεί το εξής πως ήξεραν οι λιμενικοί στις 18 Απριλίου τα ονόματα των ψαράδων ώστε να καλέσουν τους συγγενείς τους, όταν τελικά ο μάρτυρας τους κατονομάζει μία ημέρα αργότερα στο Ανθρωποκτονιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ