Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Εκκενώνονται ακόμη εννέα οικισμοί

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα, ενώ οι κάτοικοι κι άλλων εννέα οικισμών λαμβάνουν μηνύματα να εκκενώσουν τα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Δροσιά Ερυμάνθου.

Πριν από λίγο, έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν από τη στιγμή που έπεσε το σκοτάδι. Πρωταρχικός στόχος είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο όσο είναι δυνατόν.

Επτά τραυματίες 

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πύρινης κόλασης που έζησε η Αχαΐα, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, και οι επτά συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν στη φωτιά στην Ελεκίστρα και χρειάστηκαν τη συνδρομή διασωστών του ΕΚΑΒ και των γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου του Ρίου. Εξ’ αυτών, οι τρεις είναι πυροσβέστες που κατά τη διάρκεια του έργου κατάσβεσης αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών και ζήτησαν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Ακόμη, τρεις πολίτες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις πύρινες γλώσσες.

Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος υπέστη ρήξη τένοντα από το σπάσιμο τζαμαρίας. Σύμφωνα με το tempo24.news, ο τραυματίας αρχικά οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών (Ζαρουχλέικα) και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου για την περεταίρω αντιμετώπιση των τραυμάτων του. Εκτός από το Νοσοκομείο του Ρίου που εκτελεί την προγραμματισμένη γενική εφημερία του, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί και κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” αλλά και τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας και των επτά τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ σημειώνεται πως κανείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο tempo24.news κάτοικοι της περιοχής η φωτιά έχει κάψει ποιμνιοστάσια και σπίτια ,τα οποία βρίσκονται στις παρυφές του δάσους, με τις πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

“Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Πτέρης, δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει καεί”, λέει ο Θεόδωρος Μπονάνος που απευθύνει έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των πυροσβεστών.

Κάτοικοι της περιοχής μεταφέρουν στο tempo24.news ότι προσπαθούν να μετρηθούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν όσους δεν βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να έχουν παραμείνει σε αγροικίες ή ποιμνιοστάσια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ