Μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Πύρινος εφιάλτης στην Αχαΐα όπου μαίνονται δύο μεγάλες πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ελικίστρα φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα έξι μποφόρ, ενώ έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το Ρυάκι και το Νέο Σούλι. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα αυτή την ώρα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Μεγάλο στοίχημα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και η φωτιά να ελεγχθεί πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή της Ελεκίστρας και του Σουλίου και απειλεί κατοικίες, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε. Η φωτιά πέρασε από την Περιμετρική και η ΜΟΜΑ περικυκλώθηκε από την πύρινη λαίλαπα, με το gnomip.gr να μεταδίδει πως ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην περιοχή της ΜΟΜΑ. Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα ΕΚΑΒ. Η Αστυνομία, παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή του Νέου Σουλίου και να κατευθυνθεί προς την Περιβόλα.

Οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ από την περιοχή Εγκλυκάδα είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν τις δραματικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφέρουν ότι στο Νέο Σούλι έπιασαν φωτιά 3-4 σπίτια, που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ, που τροφοδοτεί με νερό την πόλη της Πάτρας.

Στο μεταξύ, έχει διακοπεί για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δροσιά Ερυμάνθου, όπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης». Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ