“Ανοίγει” σήμερα η Μύκονος – Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, που βρίσκονται σε ισχύ από το Σάββατο 17 Ιουλίου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Έτσι από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, δεν θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ούτε και η απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά όλο το 24ωρο.

Η διασκέδαση θα επιστρέψει στα επίπεδα… Μυκόνου ξανά, αλλά θα παραμείνει σε επιτήρηση. Το νησί θα βρίσκεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, στο μικροσκόπιο της πολιτικής προστασίας, των υγειονομικών αρχών και της αστυνομίας και αν κριθεί αναγκαίο θα υποβληθούν νέα μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα νησιά που θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων. Τα κρούσματα στη Μύκονο σήμερα ήταν 27 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ το Σάββατο ήταν 20. Όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και άλλα κυβερνητικά στελέχη τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο νησί απέδωσαν.

Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πάρος και η Αντίπαρος είναι δύο νησιά που “φλερτάρουν” με το “μοντέλο Μυκόνου”, γιατί παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά και από ότι φαίνεται δεν τηρούνται τα μέτρα. Στο “κόκκινο” έχουν μπει Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθος και Κέρκυρα.

Στη Σαντορίνη τα κρούσματα αγγίζουν τα 153 και στην Πάρο τα 107.

Οι έλεγχοι των αρχών στα νυχτερινά μαγαζιά και τα beach bar θα συνεχιστούν εντατικά, ενώ σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα μπήκαν λουκέτα σε επτά νυχτερινά μαγαζιά στην Πάρο και σε ένα στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

Προειδοποιήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη

“Λουκέτο” για επτά ημέρες μπήκε και σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική λόγω μη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, “χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν. Είναι λυπηρό κάποιοι να μην έχουν κατανοήσει σε ποια εποχή ζούμε”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης, ότι “λυπούμαι που το πρόστιμο ήταν μόνο 5.000 ευρώ και επτά ημέρες κλείσιμο και όχι πολύ μεγαλύτερο. Θα το ξανασκεφτώ… Γιατί είναι ντροπή να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και να βλέπουμε ότι είναι όλοι όρθιοι και χορεύουν”.

Για τη Μύκονο και τον τουρισμό

Σχετικά με τη Μύκονο υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση ανακοίνωσε 10 ημέρες μέτρα στη Μύκονο που σημαίνει ότι λήγει τη Δευτέρα. Καμία υποχώρηση δεν υπήρξε, η απόφαση εφαρμόστηκε. Τα κρούσματα έπεσαν, το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί δόθηκε… Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κυνηγάμε κάποιο νησί ή κάποιους ανθρώπους ιδιαίτερα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο μιας πανδημίας που μας έχει βάλει όλους σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία”.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.

«Η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας. Οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020», επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ