Το χρονικό της τραγωδίας στη Φολέγανδρο: Τι στάση κρατά ο 30χρονος – Θρήνος για την 26χρονη Γαρυφαλλιά

Η τραγωδία με θύμα μία 26χρονη κοπέλα στην Φολέγανδρο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο που σοκαρισμένο παρακολουθεί τις εξελίξεις. Το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από σχεδόν 24 ώρες, η Αστυνομία εντόπισε τον 30χρονο φίλο της, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Όλες αυτές τις ώρες κρυβόταν στην γύρω περιοχή και οι απαντήσεις που θα δώσει στις Αρχές αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο του θανάτου της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής μία 26χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στη θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά, που είναι στο βόρειο τμήμα του νησιού. Πάνω στα βράχια υπάρχει ένα αυτοκίνητο κλειδωμένο το οποίο δείχνει να έχει ξεφύγει της πορείας του.

Από μαρτυρίες αλλά και από μία ταυτότητα που βρίσκεται μέσα σε τσαντάκι κοντά στη σορό της κοπέλας προκύπτει ότι αυτή δεν ήταν μόνη της στο νησί αλλά με τον φίλο της. Το ζευγάρι είχε πάει στη Φολέγανδρο για διακοπές και έκανε ελεύθερο κάμπινγκ.

Ο 30χρονος φίλος της ωστόσο είναι άφαντος και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι ζωντανός. Επικρατεί αναστάτωση και οι αστυνομικοί “χτενίζουν” το νησί σε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα.

Επεισοδιακός ο εντοπισμός του 30χρονου

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον 30χρονο άνδρα σε βραχώδη περιοχή, ελαφρώς τραυματισμένο. Φοράει βερμούδα και σαγιονάρες και δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν αφήνει τους αστυνομικούς να τον πλησιάσουν, πετά πέτρες και απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Έπειτα από λίγη ώρα πείθεται να τους ακολουθήσει στο περιπολικό και οδηγείται στο Λιμεναρχείο της Φολεγάνδρου. “Γ@@@θηκε η φάση” και “ήταν η κακιά η ώρα”, είναι τα πρώτα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνει ψύχραιμος και δεν δίνει πληροφορίες για τον μυστηριώδη θάνατο της 26χρονης φίλης του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών είναι ότι κάποιο επεισόδιο προηγήθηκε ανάμεσά τους. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι πάνω στα βράχια βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι που ανήκουν στην άτυχη κοπέλα. Ωστόσο τα ερωτήματα είναι πολλά και βασανιστικά και ο 30χρονος καλείται να δώσει απαντήσεις.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr η δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου, ο 30χρονος εντοπίστηκε στη Λυγαριά, κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί και το αυτοκίνητο της άτυχης κοπέλας. Τον είδε μία γυναίκα που περνούσε από το σημείο και τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που έδειχναν οι Αρχές στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, “ο 30χρονος δεν ήθελε να παραδοθεί στις Αρχές” και για πάνω από μία ώρα γίνονταν “διαπραγματεύσεις” με τους αστυνομικούς, που τον είχαν “περικυκλώσει”. Τελικά πείστηκε να παραδοθεί και πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Τι λέει η γυναίκα που είδε τον 30χρονο και ενημέρωσε την αστυνομία

Κρίσιμη ήταν η μαρτυρία μιας γυναίκας στην υπόθεση του θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Η Ειρήνη Μαρινάκη μίλησε στην εκπομπή του OPEN “Τώρα ό,τι συμβαίνει” για τη στιγμή που αναγνώρισε τον 30χρονο φίλο της 26χρονης και ενημέρωσε την αστυνομία. Όπως περιγράφει η Ειρήνη Μαρινάκη, είχε δει τη φωτογραφία του άνδρα να κυκλοφορεί στο facebook και είχε συγκρατήσει στη μνήμη της την κόμμωσή του. Έτσι, όταν τον συνάντησε μπροστά της, τον αναγνώρισε αμέσως. “Είδα τη φωτογραφία που κυκλοφορούσε στο Facebook, την είχαν κοινοποιήσει φίλοι μου. Είχε χαρακτηριστική κόμμωση ο 30χρονος και το συγκράτησα. Πήγαμε για μπάνιο και όταν γυρίζαμε περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος και εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλει από κάτω ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε φουντωτό μαλλί. Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει. Αμέσως πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και μετά έμαθα ότι όντως ήταν αυτός, που τον συνέλαβαν” ανέφερε.

Θρήνος στο Βέλο Κορινθίας για την 26χρονη Γαρυφαλλιά

Η 26χρονη κοπέλα που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας. Η Γαρυφαλλιά είχε σπουδάσει φαρμακοποιός και βρισκόταν στη Φολέγανδρο για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τον φίλο της, ο οποίος έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος την οικογένειά της και όλο το χωριό.

Συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς παραμένουν συντετριμμένοι και ζητούν απαντήσεις. «Τι μπορείς να πεις στους γονείς που έχασαν το παιδί τους;» λέει στον ΑΝΤ1 κάτοικος της περιοχής. «Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που έχει συμβεί».

Η σορός της 26χρονης το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το “Διονύσιος Σολωμός” σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ