Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 16χρονο μετά τη βουτιά στα Φαλάσαρνα – Τι είπε η μητέρα του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυχένα και σπονδυλική στήλη έπειτα από βουτιά στη θάλασσα στα Φαλάσαρνα στην Κρήτη. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά το πολύωρο χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και στο οποίο οι γιατροί προχώρησαν σε σπονδυλοδεσία.

«Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά» δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης. «Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του».

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να γίνουν κι άλλες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού. Το ανήλικο αγόρι βρισκόταν στα Χανιά για διακοπές και τραυματίστηκε σοβαρά όταν βούτηξε με το κεφάλι στη θάλασσα.

Ο ανήλικος είχε αρχικά μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όμως λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο, δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι λουόμενοι, τον έβγαλαν, ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, τον ακινητοποίησαν. Ήρθε το ΕΚΑΒ και πήγαμε στα Χανιά όπου κάναμε αξονική και μας έστειλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

«Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στον μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού.

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ