Γλυκά Νερά: Στο “μικροσκόπιο” το κίνητρο και η προμελέτη της δολοφονίας – Οι μάρτυρες και η πραγματογνωμοσύνη για την κάμερα

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά. Ο πιλότος κρατείται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την προκλητική πολύωρη απολογία του, καθώς τα στοιχεία ενοχής του ήταν συντριπτικά. Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Και αυτό γιατί πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ο ανακριτής έχει ήδη έχει αποστείλει κλήσεις σε μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από το περιβάλλον του ζευγαριού -συγγενείς, φίλους, αλλά και την σύμβουλο στην οποία είχαν απευθυνθεί και πήγαιναν για συνεδρίες μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρώτος στόχος του ανακριτή, όπως αναφέρεται, είναι να ξεκαθαρίσει ποια ήταν πραγματικά η σχέση της 20χρονης Καρολάιν με τον άνδρα που δεν δίστασε να της αφαιρέσει τη ζωή και ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πέραν των όσων ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος. Στο μικροσκόπιο του ανακριτή θα μπει το κίνητρο της δολοφονίας και η προμελέτη του εγκλήματος. Εκτός από τους μάρτυρες, που θα κληθούν ενώπιόν του, ο ανακριτής θα αναμένει εντός των επόμενων ημερών και επιπλέον στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

“Κλειδί” η πραγματογνωμοσύνη

Το κυριότερο απ’ αυτά τα στοιχεία, είναι η πραγματογνωμοσύνη για την κάμερα, που ήταν τοποθετημένη στο σαλόνι της μεζονέτας. Ο ίδιος ο πιλότος, όταν ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν, έπειτα από 37 ολόκληρες ημέρες, παραδέχτηκε ότι έβγαλε την κάρτα μνήμης και την κατέστρεψε. Η πραγματογνωμοσύνη, που εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια του ανακριτή, αναμένεται να αποκαλύψει ποια ώρα ακριβώς έβγαλε ο συζυγοκτόνος την κάρτα μνήμης, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως προς την προμελέτη του εγκλήματος. Εφόσον εισέλθουν και νέα στοιχεία στη δικογραφία, τότε ο ανακριτής πιθανόν να καλέσει εκ νέου τον 33χρονο πιλότο, για συμπληρωματική απολογία αναφορικά με τα νέα ευρήματα.

Σε ο,τι αφορά στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας, πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, αναφέρουν ότι η διάταξη των εισαγγελέων ανηλίκων για το ποιος θα πάρει την επιμέλεια του βρέφους, αναμένεται να βγει ενδεχομένως αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Πώς η σκηνοθεσία της δολοφονίας “εξαφάνισε” στοιχεία για το κίνητρο

Το κίνητρο του εγκλήματος αποτελεί ένα βασικό ερώτημα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το κινητό τηλέφωνο του συζυγοκτόνου για το χρονικό διάστημα των 37 ημερών που έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι “ληστές” εισέβαλαν στη μεζονέτα και ο “αρχηγός” δολοφόνησε την Καρολάιν. Άρα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα με ποιους επικοινωνούσε και τι έλεγε, στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν “φως” στο κίνητρο του στυγερού εγκλήματος. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, τώρα πια επιχειρείται να αντληθούν αυτά τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και ορισμένων καταγραφών. Πληροφορίες, πάντως, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι η κατάθεση της συμβούλου, στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι ο ίδιος ο πιλότος είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί της, προκειμένου να την συναντήσει και να διαπιστώσει πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνά της.

Αποφασισμένος

Πάντως, οι ισχυρισμοί του 33χρονου ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, φαίνεται να καταρρέει από την ιατροδικαστική έκθεση, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η 20χρονη Καρολάιν έχασε τη ζωή της σε μια ακολουθία κινήσεων που θα έκανε μόνο κάποιος που ήθελε να σκοτώσει. Σε πρώτη φάση ο δολοφόνος της έκλεισε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα. Της επιτέθηκε την ώρα που κοιμόταν ενώ χρησιμοποίησε και το παντελόνι της φόρμας της, το οποίο τύλιξε γύρω από τον λαιμό της 20χρονης μητέρας, ώστε να επισπεύσει τον πνιγμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το mega, ο 33χρονος γνώριζε ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε λεπτά ώστε να χάσει κάποιος τη ζωή του από ασφυξία. Στα τρία λεπτά το θύμα λιποθύμησε και όμως αυτός συνέχισε την πίεση για επιπλέον δύο λεπτά, ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν δέχτηκαν τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα κι έτσι του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ όλες οι κινήσεις του 33χρονου συζυγοκτόνου έπειτα από το έγκλημα δείχνουν πως ήταν ψύχραιμος και με μεγάλη διαύγεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ