• Κοζάνη - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων της επίθεσης με το τσεκούρι: "Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος"

  12:06 μμ, Παρασκευή 11 Ιουν 2021 12:06 μμ, Παρασκευή 11 Ιουν 2021

  Αναβιώνει στο δικαστήριο η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Οι μαρτυρίες των θυμάτων συγκλονίζουν στην ακροαματική διαδικασία, στο δικαστήριο της Φλώρινας. Οι καταθέσεις των θυμάτων του 45χρονου ξεκίνησαν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς ο δράστης ήθελε να κάνει διάλογο με τους μάρτυρες και να θέτει, μάλιστα, και τα δικά του ερωτήματα από το εδώλιο, καθώς ήθελε να αναλάβει μόνος του την υπεράσπισή του. 

  Όπως αναφέρει το kozanimedia, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση, Δώρα Πλιατσίδου, ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. Η γυναίκα ήταν η δεύτερη υπάλληλος που μπήκε στο στόχαστρο του δράστη, μετά τον άτυχο Πέτρο Ξανθόπουλο. “Τον άκουσα να λέει πως είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα” περιέγραψε. Η ίδια, μάλιστα, σημείωσε πως θυμάται τον 45χρονο να της κουνάει το δάχτυλο, όταν της μίλησε.

  Στο σημείο αυτό ο δράστης την διακόπτει: “πράγματι τα θυμάσαι αυτά; Πόσα χέρια έχω, δηλαδή, για να μπορώ να κουνάω και το δάχτυλο και να έχω και το τσεκούρι;”, αρνούμενος πως της μίλησε. Επίσης, από το εδώλιο, της απηύθυνε το λόγο, ρωτώντας προκλητικά “εσείς αναρωτηθήκατε πόσες ζωές καταστρέψατε;”, με τη μάρτυρα να μην απαντά.

  Στη συνέχεια κατέθεσε η Μαρία Μαστρανέστη, η άλλη εφοριακός που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση του 45χρονου, η οποία επίσης τόνισε πως υπήρχε παντού η μυρωδιά του αίματος, ενώ ανέφερε πως “δεν έχω ακόμη επιστρέψει στο γραφείο. Η κόρη μου δεν μου μιλούσε στην αρχή, γιατί έμαθε την αλήθεια, ενώ αρχικά ήθελα να την προστατέψω. Το μόνο που θέλω είναι να μην το ξαναδώ στη ζωή μου. Από τότε φοβάμαι όποιον βρίσκεται πίσω μου”.

  "Ο δράστης με πρόλαβε στο διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθε ο διευθυντής και μου είπε σήκω φύγε. Ήρθε το ΕΚΑΒ και με παρέλαβε. Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί μεσαιωνικά χτυπήματα" πρόσθεσε. Τότε ο δράστης την διέκοψε και της είπε ότι “Τα βίντεο σε γελάνε, δεν είναι έτσι”.

  Στη συνέχεια αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα