Χανιά – Μητέρα 11χρονης Ιωάννας: Ήταν πολύ δυνατή για να βάλει τέλος στη ζωή της – Τα ερωτήματα

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Ο τραγικός θάνατος της Ιωάννας έχει παγώσει τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη, βυθίζοντας στο πένθος το νησί. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου κοριτσιού, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το αγγελούδι τους δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Η μητέρα της με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά της και συνεχώς ψελλίζει… «γιατί»; Είναι βέβαιη πως το παιδί της δεν έβαλε τέλος στη ζωή του και κάνει λόγο για δυστύχημα ή εγκληματική ενέργεια. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας μιλά για ένα καλό παιδί και απορρίπτει όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, ότι η 11χρονη μαθήτρια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η κυρία Οξάνα, η μητέρα της Ιωάννας, παρακολουθεί με αγωνία τις έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Με όση δύναμη της έχει απομείνει, στηρίζει τα παιδιά της. «Εχω το πένθος μου και είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να βρω τη δύναμη για να συμπαρασταθώ και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ιωάννα έχει φύγει από τη ζωή και δεν βρίσκεται κοντά μας. Δεν εύχομαι σε κανέναν να νιώσει αυτόν τον πόνο», δηλώνει στη Realnews με τρεμάμενη φωνή η κυρία Οξάνα και ξεκαθαρίζει πως η κόρη της δεν είχε δείξει δείγματα ότι την προβληματίζει κάτι. «Ψάχνω απαντήσεις. Υπάρχουν πολλά “γιατί”. Αναπάντητα ερωτήματα για το τι έχει τελικά συμβεί. Το κοριτσάκι μου δεν το έκανε μόνο του. H Iωάννα ήταν πολύ δυνατή και δεν θα έδινε τέλος στη ζωή της. Το παιδί μου το ξέρω, δεν θα το έκανε ποτέ. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε απαντήσεις», αναφέρει η μητέρα της 11χρονης.

«Χαμογελαστή»

Αναφερόμενη στα οικογενειακά προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν, η κυρία Οξάνα, παραδέχεται πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, ωστόσο τονίζει πως το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα αυτά είχαν ξεπεραστεί. «Η Ιωάννα έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα ήταν καλά. Ηταν χαρούμενη και χαμογελαστή. Δεν είχε συμβεί κάτι για να επηρεαστεί. Οι μεταξύ μας σχέσεις ήταν άψογες και με ένιωθε σαν φίλη της», σημειώνει η μητέρα του νεαρού κοριτσιού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε βραχώδη παραλία σε βάθος 20 μέτρων, κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται το κινητό της ανήλικης, όπως και η ζακέτα της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, όποιος τα βρήκε μάλλον τα κατέστρεψε όταν έμαθε σε ποιον ανήκαν. Ωστόσο, θεωρούν ότι το κινητό της αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες και απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Ιωάννας.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ