Κορονοϊός: Έκκληση Παπαευαγγέλου στους νέους να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές – “Καμπανάκι” για Ρόδο και Κατερίνη

Έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν πριν φύγουν για διακοπές έκανε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν”, Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, αλλά και στο τείχος ανοσίας που αργεί ακόμα.

«Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν στη χώρα μας 9.500 κρούσματα. Ο μέσος κυλιόμενος όρος μειώθηκε στους 13 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, έχει μειωθεί, δηλαδή, στο μισό από τα μέσα Απριλίου», δήλωσε η κα. Παπαευαγγέλου τονίζοντας ότι «είναι σαφές ότι είμαστε ακόμη μακριά από το τείχος ανοσίας»

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων καταγράφεται στα 36 έτη και εξηγώντας αυτό το γεγονός, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε: «Η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί». Σημείωσε ότι αποδίδεται επίσης στη μείωση των κρουσμάτων στους άνω των 60 ετών λόγω του εμβολιασμού.

«Το φορτίο, ωστόσο, παραμένει υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να είναι άνω των 13.500. Ας μην ξεχνάμε πως σήμερα έχουμε 7.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική, περίπου 700 στη Θεσσαλονίκη και ενδεικτικά θα αναφέρω 450 στη Λάρισα και 200 στα Χανιά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως π.χ. στη Ρόδο και στην Κατερίνη».

«Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σημαντική είναι μείωση στην αποκλιμάκωση του ΕΣΥ με τις νέες εισαγωγές να είναι λιγότερες από τον αριθμό εξιτηρίων, με τον μ.ο. της προηγούμενης εβδομάδας να είναι στις 174 νέες εισαγωγές την ημέρα. Σήμερα νοσηλεύονται περίπου 2.200 ασθενείς σε όλη τη χώρα».

«Έχουμε αισιοδοξία συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητας. Καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι αρχίζουμε να κάνουμε όνειρα και αρχικά σχέδια για τις διακοπές μας, αλλά θα πρέπει να έχουμε το νου μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το καλοκαίρι του 2020 με το φετινό, λόγω των εμβολιασμών, αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμη μακριά από το τείχος ανοσίας», ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου, η οποία στη συνέχεια τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παραμένει απαραίτητη.

Ολοκληρώνοντας είπε πως «πέρσι τον Αύγουστο 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ