Χανιά: Ψάχνουν το κινητό και τη ζακέτα της 11χρονης – Τι λέει η μητέρα για την τελευταία φορά που είδε τον “άγγελό” της

“Ήταν ο άγγελος μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι”, λέει η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας, που βρέθηκε νεκρή σε παραλία κοντά στο σπίτι της, στα Χανιά, χθες το απόγευμα. Η υπόθεση έχει σοκάρει και έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία. Στις 8 το βράδυ της Τρίτης, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της, στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου Χανίων για να πάει μία βόλτα, όπως λέει η μητέρα της, ωστόσο, δεν επέστρεψε σπίτι όλο το βράδυ. Η μητέρα την αναζήτησε μαζί με έναν ακόμη συγγενή, χωρίς να βρουν κάποιο ίχνος του κοριτσιού και το πρωί της επόμενης ημέρας δήλωσε την εξαφάνισή της στις αστυνομικές αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της Ιωάννας. Δυστυχώς, χθες το απόγευμα η μικρή βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και εκτιμάται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατός της δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της ανήλικης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

“Είχε περάσει πάρα πολλά”

“Πιστεύω ότι τώρα εκεί που έχει πάει έχει γίνει ένας άγγελος και με προστατεύει, όπως ήθελε πάντα, και νοιαζόταν και αγχωνόταν για εμένα…”, λέει η μητέρα της μαθήτριας σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή T Live και πρόσθεσε: “Επειδή είχε περάσει πάρα πολλά αυτό το κορίτσι, δυστυχώς ο θεός την πήρε από κοντά μου…”. Η ίδια ανέφερε ότι δεν ξέρει τι έγινε και ότι δεν μπορεί να πιστέψει το τέλος που είχε η κόρη της. “Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα… το χαμόγελό της, είχε μεγάλη καρδιά, ποτέ δεν μου έλεγε ψέματα”, πρόσθεσε.

“Βγήκε να περπατήσει, έβαλε και το άρωμά της”

Περιγράφοντας το τι συνέβη, η μητέρα της Ιωάννας υποστήριξε ότι “προχθές το βράδυ, στις 8 η κόρη μου μου είπε ότι θέλει να βγει να περπατήσει, κοντά στο σπίτι, να κάνει μία μικρή βόλτα να πάρει αέρα. Της είπα, οκ, να μην αργήσει, να έρθει 9 παρά τέταρτο. Πήρε κάτι λίγα λεφτά, με φίλησε, είχε βάλει και το άρωμά της, ήταν χαρούμενη και έφυγε. Όταν πήγε 9 δεν είχε γυρίσει ακόμα, ξεκίνησε να νυχτώνει. Ξεκίνησαν να την παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντούσε. Ήταν ανοικτό το τηλέφωνο, είχε και τα ακουστικά μαζί της, και πίστευα μήπως το είχε βάλει στο αθόρυβο ή άκουγε μουσική. Εγώ συνέχισα να την παίρνω τηλέφωνο μέχρι τις 10. Μετά το είχε κλειστό. Εγώ όμως δεν το είχα καταλάβει γιατί την έπαιρνα και στο viber, που καλούσε γιατί είχε ίντερνετ στο κινητό και νόμιζα ότι ήταν ανοικτό το κινητό… περίμενα κάποια στιγμή να μου απαντήσει, ανησύχησα. Γύρω στις 11 που είχαν κοιμηθεί τα δύο μικρότερα παιδιά μου, τα άφησα στο σπίτι και μαζί με τον ξάδελφό μου βγήκα έξω και πήγα να την ψάξω, εκεί που μου είπε ότι πήγε. Την ψάχναμε παντού, γύρω γύρω εκεί στις παραλίες για ώρα. Κοντά στη θάλασσα, στο πάρκο. Δεν την βρήκαμε”.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η γυναίκα, “γύρισα σπίτι γιατί πίστευα ότι ίσως έχει γυρίσει σπίτι και με περίμενε εκεί. Δεν είχε γυρίσει. Πάλι την περίμενα. Μετά ξαναβγήκαμε για δεύτερη φορά πήγαμε από την άλλη μεριά προς την Νέα Χώρα μέχρι και το παλιό λιμάνι… πάλι την ψάξαμε, γυρίζαμε στους δρόμους με το αυτοκίνητο, όλη την νύχτα την ψάχναμε, περίπου μέχρι τις 5.30 το πρωί. Είχα μία ελπίδα ότι θα γυρίσει, εφόσον ξημέρωνε γιατί στις 8 έπρεπε να πάει στο σχολείο. Στις 8 έφυγα να πάω τα παιδιά στο σχολείο, δεν είχε γυρίσει ακόμα. Πριν γυρίσω σπίτι έκανα ξανά βόλτα με το αυτοκίνητο, γύρισε σπίτι και πήρα το “100”. Ήταν 8.30. Μου είπαν να πάρω την Ασφάλεια. Πήρα, τους εξήγησα την περίπτωση και μου είπαν να περιμένω μέχρι τις 10 και αν δεν έχει γυρίσει ακόμα, τότε να πάω στο τμήμα να το καταγγείλουμε…”.

“Είμαστε βασανισμένη οικογένεια, το κορίτσι είχε ταλαιπωρηθεί”

Η ίδια υποστηρίζει ότι “το κοριτσάκι ήταν καλά, ήταν χαρούμενο” και όπως λέει, ποτέ δεν είχε βγει μόνο της, παρά μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες “της έδωσα την άδεια ότι μπορεί να βγαίνει λίγο για μισή-μία ώρα, κοντά στο σπίτι μόνη της, μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ που είναι κοντά στο σπίτι και το κορίτσι ήταν χαρούμενο…”. Αναφερόμενη στις δυσκολίες που είχε περάσει η οικογένειά της και η κόρη της, αναφέρει: “Είμαστε βασανισμένη οικογένεια και το κορίτσι αυτό έχει περάσει πάρα πολλά. Είχαμε παρελθόν, το κορίτσι αυτό είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Παρόλα αυτά ήταν πολύ καλό κοριτσάκι, στο σχολείο ήταν άριστη μαθήτρια, ήταν υπεύθυνο παιδί, δεν μου είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο άλλο πρόβλημα και ήμασταν φίλες… Με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν με το διαζύγιο, μας είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, η κόρη μου ήταν το μεγαλύτερο παιδί και καταλάβαινε πράγματα και είχε περάσει πολλές φασαρίες, ήταν παρούσα και φοβόταν πάρα πολύ για τη δική μου ζωή, μέχρι που μπήκε στη φυλακή. Όταν μπήκε στη φυλακή ηρεμήσαμε όλοι, ειδικά και η κόρη μου.. Από τη φυλακή βγήκε περίπου πριν από εννέα μήνες, ευτυχώς δεν μας είχε ξαναενοχλήσει, μόνο κάποιες φορές είχε περάσει από το σχολείο των παιδιών και τα έβλεπε στο διάλειμμα και τους μιλούσε για λίγο και έφευγε”.

“Πιστεύω ότι έγινε ένα ατύχημα”

Εκφράζοντας την δική της εκτίμηση για το τι συνέβη και πώς βρήκε τραγικό θάνατο το παιδί της, είπε: “Πιστεύω ότι έγινε ένα ατύχημα ότι το κορίτσι γλίστρησε… ξέρω αυτό το σημείο, γιατί στο εκκλησάκι είχα βαφτίσει την μικρή μου κόρη… εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και ξέρω ότι εκεί είχαν σκοτωθεί κι άλλα παιδάκια…”.

Δεν βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο και η ζακέτα της 11χρονης

Η μικρή Ιωάννα εντοπίστηκε νεκρή, σε βράχια, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το σπίτι της. Πληροφορίες που επικαλείται το ΟΡΕΝ, αναφέρουν ότι ο θάνατός της προσδιορίζεται στις 10 με 11 το βράδυ της Τρίτης, ενώ μεταδόθηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες η μαθήτρια είχε φύγει πάλι από το σπίτι, έπειτα από μία διαφωνία για τις επιδόσεις της στα μαθήματα.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται η Ιωάννα στις 8:03 το βράδυ της Τρίτης, να περπατάει κρατώντας μια σακούλα, που περιείχε έναν χυμό και μπισκότα τα οποία είχε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ και να κατευθύνεται προς την περιοχή όπου βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, εντοπίστηκε η τσάντα με τα πράγματα που ψώνισε η μαθήτρια, όπως και τα ακουστικά της, ωστόσο, δεν υπάρχει πουθενά το κινητό και η ζακέτα της. Τα αντικείμενα του κοριτσιού βρέθηκαν σε άλλο σημείο από εκείνο όπου έγινε η πτώση του. Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι φαίνεται πως έπεσε με τα πόδια.

Σήμερα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο “αντίο” στην μικρή Ιωάννα, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ