Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε τη χώρα – Συντετριμμένος ο 32χρονος πιλότος – Με 300.000 ευρώ επικήρυξαν τους δράστες

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι που διέμενε με την οικογένειά της στην οδό Παναγούλη 10 στα Γλυκά Νερά. Μετά την κατάθεση που έδωσε ο 32χρονος σύζυγος του θύματος, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια πιο καθαρή εικόνα για το σκηνικό του εγκλήματος και προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, οι δράστες μπήκαν στην τριώροφη μεζονέτα γύρω στις 4 με 4.30 τα ξημερώματα από παράθυρο του ημιυπόγειου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Από την εσωτερική σκάλα ανέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το σαλόνι. Ο 32χρονος Μπάμπης άκουσε φασαρία και το γάβγισμα του σκύλου και κατέβηκε στο σαλόνι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν όπλα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 32χρονος στους αστυνομικούς, οι δύο ήταν πολύ ψηλοί, ενώ ο τρίτος πιο κοντός και φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε τον ρόλο του “καθοδηγητή” και έδινε τις εντολές.

Συντετριμμένος ο 32χρονος – “Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς”

Στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με την άτυχη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, μετέβη λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς ο άνδρας εισήλθε στη μεζονέτα, προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Παρέμεινε για καμία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας εμφανίστηκε συντετριμμένος, εκφράζοντας, ωστόσο τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους.

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Απείλησαν ότι θα σκοτώσουν το μωρό

Οι δράστες υποχρέωσαν τον 32χρονο να ανέβει στη σοφίτα, όπου βρίσκεται το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Εκεί κοιμόνταν η γυναίκα και το 11 μηνών βρέφος. Οι κακοποιοί ξύπνησαν τη γυναίκα και μάλιστα ο ένας από αυτούς απείλησε τον 32χρονο με όπλο, ενώ προειδοποίησε ότι θα σκοτώσει το μωρό σε περίπτωση που δεν τους αποκαλύψουν που βρίσκονται κρυμμένα τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Ο 32χρονος τους είπε ότι είχε περίπου 10.000 ευρώ μέσα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι – μια monopoly – στο ημιυπόγειο της μεζονέτας. Ο ένας από τους δράστες κατέβηκε, τα βρήκε και ανέβηκε ξανά στη σοφίτα στον τρίτο όροφο. Η γυναίκα προσπάθησε να αντιδράσει, καλώντας σε βοήθεια, και τότε ο ένας κακοποιός – ο πιο κοντός – την έπιασε από τον λαιμό, την έριξε στο κρεβάτι, την έδεσε με σχοινιά πισθάγκωνα και στη συνέχεια – όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί γιατί ο 32χρονος δεν θυμάται άλλες λεπτομέρειες – την στραγγάλισε με την μπλούζα της. Δίπλα της βρέθηκε και ένα μαξιλάρι, που αρχικά θεωρήθηκε ότι την έπνιξαν με αυτό. Η 20χρονη εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς νεκρή, πεσμένη, μπρούμυτα, στο κρεβάτι.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο 32χρονος, οι ληστές τον υποχρέωσαν να καθίσει στο κρεβάτι, όπου του έδεσαν με σχοινιά τα χέρια και τα πόδια και του φίμωσαν το στόμα και τα μάτια με μονωτική ταινία. Οι δράστες παρέμειναν στο σπίτι περίπου 1,5 ώρα, σαρώνοντας το σπίτι για τιμαλφή και περισσότερα χρήματα.

Κατά τις 6 το πρωί, ο 32χρονος, αφού είχαν φύγει οι δράστες από το σπίτι, κατάφερε με τη μύτη του, παρότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, να ενεργοποιήσει το κινητό του που βρισκόταν στο κομοδίνο και να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση. Μάλιστα, όταν κάλεσε την αστυνομία δεν γνώριζε, όπως είπε, ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και νόμιζε ότι απλά είχε λιποθυμήσει, Είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, με τους οποίους μίλησε, ότι κάτι έχει πάθει η σύζυγός του, αλλά δεν ξέρει τι. Όταν έφτασαν τα πρώτα περιπολικά, μπήκαν στο σπίτι από την πίσω πλευρά της μεζονέτας, από το σημείο δηλαδή που εισέβαλαν και οι δράστες. Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή, ενώ απελευθέρωσαν τον σύζυγο που ήταν δεμένος. Το βρέφος, το οποίο σπάραζε στο κλάμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία του.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και η κάμερα που έχει καταγράψει ύποπτο άτομο

Η κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών είναι μεγάλη, και μάλιστα έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Οι αξιωματικοί συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας αποτυπώματα και δείγμα DNA των κακοποιών, καθώς παρέμειναν μέσα στο σπίτι για αρκετή ώρα. Σημειώνεται ότι οι δράστες πριν εισβάλουν στο σπίτι, έσπασαν την εξωτερική κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στην είσοδο της μεζονέτας.

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό την περιοχή προκειμένου να συγκεντρώσουν οπτικό υλικό από κάμερες γειτονικών μαγαζιών και σπιτιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάμερα γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει ύποπτο άτομο να κινείται κοντά στη μεζονέτα τις επίμαχες ώρες, δηλαδή από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί, ενώ υπάρχουν και κάποια οχήματα που έχουν καταγραφεί να κινούνται εκείνο το χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Ήθελαν κι άλλα χρήματα

Οι αστυνομικοί, αν και θεωρούν πως ακόμα είναι πολύ νωρίς, εκτιμούν πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση της έρευνας, δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Πάντως, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κάνουν λόγο για στοχευμένο χτύπημα, γιατί οι δράστες ζήτησαν αμέσως χρήματα από το ζευγάρι, και μάλιστα θεωρούσαν ότι υπήρχαν ακόμη περισσότερα στο σπίτι, γι’ αυτό δεν αρκέστηκαν στα 10.000 ευρώ τα οποία βρήκαν μέσα σε επιτραπέζιο παιχνίδι στο ημιυπόγειο, έπειτα από υπόδειξη του άνδρα, αλλά συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι και ζητούσαν από τον 32χρονο και το θύμα κι άλλα. Τότε, μάλιστα, ήταν που φαίνεται να αντέδρασε η γυναίκα, με τον έναν από τους τρεις δράστες – τον πιο κοντό – να την πιάνει από τον λαιμό, να τη δένει και να την πνίγει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε σπίτια, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν δράσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και στα Γλυκά Νερά. Φαίνεται πως είναι αλλοδαποί, καθώς παρότι στην αρχή μιλούσαν ελληνικά, φεύγοντας οι δύο δράστες είπαν στον τρίτο κακοποιός, κάτι σε μια άλλη γλώσσα. Αυτή η φράση που ειπώθηκε ήταν και που τους έτρεψε και σε φυγή. Δεν αποκλείεται επίσης, να υπάρχει και τέταρτο άτομο που συμμετείχε στη φονική ληστεία, ο οποίος ενδεχομένως να κρατούσε “τσίλιες”, ελέγχοντας την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τους γείτονες, είπαν στους αστυνομικούς πως άκουγαν τον σκύλο να γαβγίζει επίμονα, όμως θεώρησαν πως ήταν λόγω κάποιας γάτας που είχε μπει στο σπίτι, καθώς στη συνέχεια δεν ακούστηκαν φωνές.

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δράστες

Την επικήρυξη των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρεται, θα δοθεί αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών της ληστείας μετά φόνου.

Η ανακοίνωση:

“Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου”.

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά ειδεχθές το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Δύο ομάδες ερευνούν την υπόθεση από κάθε πλευρά

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την άγρια δολοφονία της 20χρονης, μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμενε με τον 32χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών παιδί τους, στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο υπουργός προστασίας του Πολίτης, σε δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ειδεχθές το έγκλημα, λόγω της αγριότητάς του και έκανε λόγο για βαρβαρότητα που σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα. Διευκρίνισε, δε, ότι έχουν συγκροτηθεί δύο ομάδες, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση από κάθε πλευρά, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος, δηλαδή να εξιχνιάσει τη δολοφονία.

«Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.=

“Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας” λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.“Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος. “Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε η ψυχολογική υποστήριξη και η ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους της 20χρονης γυναίκας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ