• Ανησυχεί ο ΟΗΕ για την Ελλάδα

  5:14 μμ, Δευτέρα 10 Σεπ 2012 5:14 μμ, Δευτέρα 10 Σεπ 2012

  Την ανησυχία της για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα εξέφρασε η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, στη διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού.

  H Πιλάι επέκρινε χώρες όπως η Συρία και το Μπαχρέιν, όμως αναφέρθηκε και στα προβλήματα που εντοπίζονται σε χώρες της Δύσης, όπως η Ελλάδα και η Γαλλία.

  "Εξίσου ανησυχητικές είναι και οι βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών προσφύγων και αιτούντων για άσυλο τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα στην Ελλάδα", τόνισε η Πιλάι.

  "Αναγνωρίζω την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες, όμως υπογραμμίζω ότι οι μετανάστες, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους" είπε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος του ΟΗΕ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού.

  Σύμφωνα με την Ν. Πιλάι, τις τελευταίες εβδομάδες, μετανάστες γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στην Ελλάδα, ωστόσο παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία, το Ισραήλ και η Νότια Αφρική. Η αστυνομία συχνά δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα