Νέα Σμύρνη: Καταγγέλλουν βασανιστήρια και μηνύουν την Αντιτρομοκρατική δύο συλληφθέντες – Τι ισχυρίζονται

Καταγγέλλουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και προχωρούν σε μηνύσεις. Ο Ο.Μ. που τελικά προφυλακίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη, καταγγέλλει σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, βασανισμό του στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις 10 Απριλίου 2021, τη μέρα που όπως λέει απήχθη από την Αντιτρομοκρατική εν ώρα εργασίας του και επί ένα 8ωρο υπέστη σωματικό και ψυχολογικό βασανισμό πριν μεταφερθεί σε άθλια κατάσταση, όπως τονίζει, στα κρατητήρια του 7ου ορόφου.

“Αν δεν δώσεις κόσμο, θα την πληρώσεις εσύ για όλους και, είτε προφυλακιστείς είτε όχι, όπου σε πετυχαίνει η Ομάδα Δράση θα σε δέρνει γιατί έχουμε δώσει τα στοιχεία σου και τη φωτογραφία σου παντού” υποστηρίζει ο ίδιος ότι τού είπαν.

Η καταγγελία του έρχεται ύστερα από αντίστοιχη καταγγελία του αδελφικού φίλου του, Άρη Παπαζαχαρουδάκη, ο οποίος είχε περιγράψει πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ την ίδια ημέρα και έχει υποδείξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως υπεύθυνο για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα στον ίδιο και τον Ο. Μ. Η σοβαρότητα της καταγγελίας του Άρη Παπαζαχαρουδάκη οδήγησε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να του πάρει κατάθεση προκειμένου να τη διερευνήσει. Σύμφωνα με την καταγγελία του Ο.Μ., που παρουσιάζει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, αστυνομικοί τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα από τη στιγμή που τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο, συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές, κλοτσιές και γονατιές, τον απειλούσαν, έβγαλαν τα παπούτσια του και τα πετούσαν στο κεφάλι του, πατούσαν τη σπονδυλική του στήλη, ανοιγόκλειναν με θόρυβο τα φερμουάρ των μπουφάν τους υποδυόμενοι ότι θα βγάλουν κάτι, φορούσαν γάντια προστασίας και έλεγαν ο ένας στον άλλον “όχι εσύ έχεις πολύ πιο χοντρό δάχτυλο” κ.α. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή που σύμφωνα με τον Ο.Μ. ένας αστυνομικός αποφάσισε να μην σχολάσει στην ώρα του για να τον χτυπάει ανελέητα στο χέρι και να “νιώθει καλύτερα” όταν τον ακούει να ουρλιάζει από τον πόνο. Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τις Αρχές καθώς οι δύο καταγγέλλοντες έχουν αποφασίσει να μηνύσουν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τη μήνυση έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου, Κώστας Παπαδάκης, Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, οι οποίοι υποστηρίζουν στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι “θα αποτελέσει μια διαδικασία ελέγχου των πράξεων και παραλείψεων των αστυνομικών οργάνων κατά την άσκηση καθηκόντων τους και θα καταστήσει τις διαδικασίες αυτές ορατές και ποινικά ελέγξιμες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ