Νέα Σμύρνη: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. άκουγε μέσω κινητού τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού – H κατάθεση-“κλειδί”

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση ατόμων που συμμετείχαν την Τρίτη στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, όπου τραυματίστηκε σοβαρά και ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας “Δράση”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ακόμη 10 ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της πλατείας και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται για χούλιγκαν.

Αυτά τα άτομα φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν ήδη πληροφορίες για τρεις από αυτούς. «Κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας, από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Έτσι, σύμφωνα με το MEGA, oι αστυνομικοί άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους φερόμενους ως δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο νεαρός φέρεται να ξέχασε το κινητό του ανοιχτό και αυτά που λέγονταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος καταγράφονταν.

Η κατάθεση που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου

Πολύ σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που τρέχει και ρίχνει από τη μηχανή τον αστυνομικό της ομάδας “Δράση” στη Νέα Σμύρνη, έπαιξε ένας αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον 30χρονο, υποστήριξε ότι είχε ένα ραντεβού την επίμαχη μέρα στη Νέα Σμύρνη, στις 6 το απόγευμα. Η συνάντηση αυτή τελείωσε στις 18.30 και ενώ έφευγε, συνάντησε τον 30χρονο. Είχε μία σύντομη συνομιλία μαζί του. Τον ρώτησε τι κάνει εκεί και αν θα κάνουν επεισόδια, με τον συλληφθέντα να τον ρωτά: “Γιατί θα με “δώσεις”;

Ο μάρτυρας περιέγραψε ακριβώς τα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ έκανε λόγο και για ακόμη ένα άτομο που ήταν μαζί του στο συγκεκριμένο σημείο της Νέας Σμύρνης και τον οποίο είχε δει αρκετές φορές στο σπίτι του συλληφθέντα.

Η πλευρά του 30χρονου πάντως αναφέρει ότι ο συλληφθείς δεν βρισκόταν σε καμία περίπτωση στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, αλλά υποστηρίζει ότι ήταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Μάλιστα, μέσω του συνηγόρου του κάνει λόγο για “κακόβουλη και αναξιόπιστη καταγγελία” λόγω προσωπικών διαφορών.

“Δεν βρισκόμουν στη Νέα Σμύρνη”

“H εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Παύλου Σαράκη που ανέλαβε την υπεράσπιση του 30χρονου.

“Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η απολογία του 30χρονου έχει οριστεί για τις 10 το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ