Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39,40-49

Το χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την πανδημία. Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί.

Για την ηλικιακή ομάδα 30-39

Επίσης, με στόχο να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας, επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμά του. Η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 30-39 ετών θα ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να εμβολιάζεται με AstraZeneca.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι “δίνεται η δυνατότητα να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας, τη μία ημέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την επόμενη ημέρα να αρχίσουν να εμβολιάζονται” και πρόσθεσε ότι “δίνεται η ευκαιρία μετά τη δυνατότητα που έχουμε κάποιων αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca να μπορέσουμε και σε πιο νεαρές ηλικίες νωρίτερα απ’ ότι είχε υπάρξει με την προτεραιοποίηση, δηλαδή με πρώιμη πρόσβαση, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”. Παράλληλα, σημείωσε, πως αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί “σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες” να εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 που θα ακολουθήσουν στον προγραμματισμό.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία επεσήμανε:

“Στους πολίτες άνω των 85 ετών το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 65,7% αν συνυπολογιστεί και το ποσοστό αυτών που έχουν κλείσει ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, το 68% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό ανεβαίνει στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 70,57% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού σύμφωνα με την εικόνα μέχρι στιγμής.

Στην ηλικιακή ομάδα 65-69 το 27% έχει εμβολιαστεί την πρώτη δόση και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 60-64 το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ